cookie-og-privatlivspolitik
Det er huse som dette, der lejes ud. Ankestyrelsen har en forventet behandlingstid på otte måneder.
Det er huse som dette, der lejes ud. Ankestyrelsen har en forventet behandlingstid på otte måneder.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Må poolhusene lejes ud?

I Marielyst Ferieby undres man over, at der udlejes poolhuse, når der ikke er givet ibrugtagningstilladelse.
06. marts 2021 kl. 14:00 Af Anne Katrine Petersen

MARIELYST FERIEBY Det har givet anledning til forundring, ikke bare blandt naboer, men også i læserbreve her i avisen, at de nybyggede sommerhuse i Marielyst Ferieby udlejes.

Flere instanser ser i øjeblikket på sagen. Blandt andre Bolig- og Planstyrelsen, hvor Marianne Stage Elmvang er chefkonsulent. Hun forklarer, at man fortsat behandler de anmeldelser, man har modtaget vedrørende udlejning af sommerhuse. Hun oplyser, at:

- Kommunen er den kompetente myndighed til at sikre, at det er lovligt at bygge og tage huse i brug efterfølgende. I vores sager lægger vi til grund, at øvrig lovgivning af relevans for ferie- og fritidsboliger naturligvis skal være opfyldt.

Det er naboerne Ulrich og Helle Gosewinkel, der har klaget over udlejningen.

- Hvordan kan det være, at noget ulovligt sker åbenlyst, men der er ingen, der skrider ind? Jeg vil føle mig stærkt krænket i min retsopfattelse, hvis kommunalbestyrelsen vil kunne omgå en meget klar afgørelse fra Planklagenævnet, siger Ulrich Gosewinkel, der også har klaget til Ankestyrelsen.

Annonce

Den er myndighed i forhold til byggeloven, som regulerer ibrugtagningtilladelser.

Kommunens rådgiver, advokatfirmaet Horten, mener dog ikke, der er problemer med ibrugtagningstilladelserne. I et notat til kommunen refererer man godt nok loven, hvor der står, at byggearbejder, der kræver byggetilladelse, ikke må tages i brug uden kommunalbestyrelsens ibrugtagningstilladelse. Alligevel konkluderer Horten i sit notat:

Kommunen kan udstede en ibrugtagningstilladelse til de huse, der er færdigmeldt før Planklagenævnets afgørelse, da ibrugtagningstilladelse er er en naturlig følge af byggetilladelsen, når færdigmeldingen er komplet og ikke udløser sagsbehandling.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE