cookie-og-privatlivspolitik
Kvinderne i Guldborgsund Kajakklub var mødt op i lyserødt fra top til tå.

13

Billeder

Kvinderne i Guldborgsund Kajakklub var mødt op i lyserødt fra top til tå.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Malede byen lyserød i den gode sags tjeneste

BILLEDSERIE: Lyserød lørdag kaldes lørdagen i uge 40. Her samles der ind til kampen mod brystkræft landet over.
11. oktober 2021 kl. 21:00 Af Andreas Johansen

NYKØBING Lørdagen bød både på høj sol og, i al fald for årstiden, lune temperaturer. Men udover det smukke efterårsvejr bød lørdagen mange steder i byen på lyserøde balloner, brystholdere i gågaden og meget andet. De mange skægge og iøjnefaldende tiltag var resultatet af årets "Lyserød lørdag", som altså i år var 9. oktober. Her markerer man landet over kampen mod brystkræften, mens der samles ind til forskning i cancer og støtte til de, der lider af brystkræft eller er pårørende til en, der er ramt.

- Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark. Én ud af ni kvinder rammes af sygdommen og det er baggrunden for, at vi sætter ekstra fokus på og samler penge ind til brystkræftsagen, forklarer Birgitte M. Hansen fra Kræftens Bekæmpelses Lokaludvalg i Nykøbing.

Der var sat stande op flere steder i Jernbanegade, musikken spillede fra John Wismarchs guitar på scenen ved Lilletorv, og Nykøbing F. Garden gik turen gennem byen i den gode sags tjeneste.

Men det måske allermest spektakulære udspillede sig på Sundbysiden. Der var Guldborgsund Kajak lørdag formiddag i fuld sving med at pynte op til dagen.

Godt 20 kvindelige medlemmer af klubben havde nemlig besluttet, at de også ville markere den lyserøde lørdag på deres helt egen facon - med en sejltur.

Annonce

- Det er andet år, vi er med til lyserød lørdag. Det gør vi for at samle alle pigerne i klubben, have en hyggelig dag og støtte op om et godt formål. Vi er et par og tyve i år, og vejret er jo virkelig godt, så det er dejligt. Nu skal vi ud og ro nogle kilometer, forklarer Kisser Topp, instruktør i klubben, der som alle de andre kvinder på dagen er iklædt lyserød fra top til tå.

Men de gør det ikke bare for at skabe opmærksomhed på den ellers glimrende sag. De gør endnu mere!

- For hver kilometer, der bliver roet, har Arbejdernes Landsbank lovet at sponsorere med et beløb, der går til kampen mod kræft. Derudover har en af vores egne medlemmer, Niels Galsgaard, der laver Galsgaardvin, lovet at sponsorere os. Og når vi har været lidt rundt på vandet, ja så samler vi også selv ind i en lyserød bh, selvfølgelig, forklarer Kisser Topp.

Fejringen af den lyserøde dag var som nævnt ikke noget, der kun fandt sted i Nykøbing. Rundt omkring i hele landet blev der lørdag gjort opmærksom på brystkræften og samlet ind til kampen mod den.

Gennem årerne er der blevet løbet, danset, spist brunch, afholdt auktioner, gået tur med hunden og meget andet landet over. Alt sammen i den gode sags tjeneste, og det store engagement har resulteret i over 38 millioner kroner til brystkræftsagen.

Annonce

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE