Annonce
Guldborgsund

Mange lokale vil til Paris med Team Rynkeby i 2021

Næste års lokale deltagere på Team Rynkeby Storstrøms løb til Paris er fra venstre Oliver Larsen, Brian Stenderup Nielsen, Henrik Kristensen og dennes søn Mikkel Kristensen. Jacob Samson Schlüter kunne ikke være med på gruppebilledet. Foto: Privat

Team Rynkeby Storstrømmens hold til næste års tour er netop offentliggjort, og hele fem fra Nykøbing cykler med.

NYKØBING Når Team Rynkeby Storstrømmen forhåbentlig cykler til Paris næste sommer, bliver det med et stærkt lokalt præg.

Fem af 60 personer på holdet er fra Nykøbing, mens der i år blot var en lokal rytter med, da erstatningsturen, grundet coronavirus, gik rundt i Danmark. Det er Henrik Kristensen fra Kraghave, der har fået de øvrige med.

- Jacob Samson Schlüter har været med tidligere, men kom ikke med i år, og de andre tre har jeg håndplukket. Brian Stenderup Nielsen er en god kammerat, som er fuldstændig med på cykeldelen og vil passe godt ind socialt. Mikkel er oplagt, fordi han er min søn, og Oliver Larsen er Mikkels kammerat. Selv om det er fedt med et far og søn-projekt, så er det også fedt for ham at have en med på sin egen alder, fortæller Henrik Kristensen.

Rytterne er udvalgt via en ansøgningsproces, efter 75 meldte sig til cykelløbet, hvor der samles penge ind til kampen mod kræft og til bedre vilkår for børn, der er ramt af sygdommen.

Efter en første sortering var rytterne til personlige samtaler i sidste uge og fik torsdag beskeden om, at de var optaget på holdet.

Søger lokale sponsorer

Henrik Kristensen var i år med på Team Rynkeby for første gang og fremhævede efterfølgende blandt andet det sociale ved træningen op til og under turen. Det glæder han sig til at dele med flere lokale.

- Det er super fedt, at de er med, og det bliver rigtig lækkert at få mulighed for at køre noget mere sammen både til og fra Næstved (hvor holdet træner, red.) og træne sammen hernede, siger han.

Sønnen, der er 19, ser også frem til at være med, efter han det seneste år har kunnet følge sin fars engagement i løbet.

- Det har været en inspiration til selv at skulle med at se, at han har haft det sjovt. Jeg forventer at få nogle fede oplevelser, et godt sammenhold og selvfølgelig at samle en masse penge sammen, siger han.

Arbejdet med det sidste begynder nu.

- Vi går nu i gang med at finde sponsorer blandt de lokale virksomheder. Vi håber i Storstrømmen at samle 1,5 millioner kroner i forbindelse med næste års løb, og hernede vil vi gerne nå over 200.000 kroner inden nytår, siger Henrik.

Også private sponsorer kan støtte op om det gode formål, og det arbejde begynder også snart.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor deltagerfremgang

Næste års hold er langt større end det fra i år, hvor 35 besøgte børneafdelingerne på danske sygehuse.

3.293 har søgt om at få plads på et af de i alt 58 Team Rynkeby-hold, 1.357 alene i Danmark, hvor der var plads til 1.100 deltagere. Interessen glæder landechef for Team Rynkeby Danmark Jesper Bjerg.

- En del af fremgangen kan forklares med, at vi har markant flere gengangere end tidligere, hvilket skyldes, at vi har tilbudt alle deltagere fra 2020 en plads på næste års hold. Det ændrer dog ikke på, at vi er meget tilfredse med, at vi er på niveau med sidste år, udtaler han på holdets hjemmeside.

Holdene begynder nu træningen i form af spinning i lokale fitnesscentre. Fra marts begynder det at blive alvor, når træningen på landevejene begynder.

Og mens det i år vejrede lidt i luften, hvad deltagerne gjorde, nu Paris-turen blev aflyst, er der bedre styr på det til næste år, fortæller Henrik Kristensen.

- I år har man besluttet oppe fra, at der skal køres noget andet, hvis ikke vi kan komme til Paris. Hvis Tyskland er en mulighed, kan det blive der, og ellers bliver det i Danmark. Danmarksturen i år var en positiv oplevelse i forhold til, hvad man troede på forhånd, siger han.

Team Rynkeby kører efter planen til Paris 10.-17. juli 2021. Dermed ankommer velgørenhedscykelholdet til Paris dagen før, Tour de France indledes.

  • Næste års lokale deltagere på Team Rynkeby Storstrøms løb til Paris er fra venstre Oliver Larsen, Brian Stenderup Nielsen, Henrik Kristensen og dennes søn Mikkel Kristensen. Jacob Samson Schlüter kunne ikke være med på gruppebilledet. Foto: Privat
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken