cookie-og-privatlivspolitik
Næste års lokale deltagere på Team Rynkeby Storstrøms løb til Paris er fra venstre Oliver Larsen, Brian Stenderup Nielsen, Henrik Kristensen og dennes søn Mikkel Kristensen. Jacob Samson Schlüter kunne ikke være med på gruppebilledet.
Næste års lokale deltagere på Team Rynkeby Storstrøms løb til Paris er fra venstre Oliver Larsen, Brian Stenderup Nielsen, Henrik Kristensen og dennes søn Mikkel Kristensen. Jacob Samson Schlüter kunne ikke være med på gruppebilledet.
Foto: Privat

Guldborgsund

Mange lokale vil til Paris med Team Rynkeby i 2021

Team Rynkeby Storstrømmens hold til næste års tour er netop offentliggjort, og hele fem fra Nykøbing cykler med.
27. september 2020 kl. 14:27 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Når Team Rynkeby Storstrømmen forhåbentlig cykler til Paris næste sommer, bliver det med et stærkt lokalt præg.

Fem af 60 personer på holdet er fra Nykøbing, mens der i år blot var en lokal rytter med, da erstatningsturen, grundet coronavirus, gik rundt i Danmark. Det er Henrik Kristensen fra Kraghave, der har fået de øvrige med.

- Jacob Samson Schlüter har været med tidligere, men kom ikke med i år, og de andre tre har jeg håndplukket. Brian Stenderup Nielsen er en god kammerat, som er fuldstændig med på cykeldelen og vil passe godt ind socialt. Mikkel er oplagt, fordi han er min søn, og Oliver Larsen er Mikkels kammerat. Selv om det er fedt med et far og søn-projekt, så er det også fedt for ham at have en med på sin egen alder, fortæller Henrik Kristensen.

Rytterne er udvalgt via en ansøgningsproces, efter 75 meldte sig til cykelløbet, hvor der samles penge ind til kampen mod kræft og til bedre vilkår for børn, der er ramt af sygdommen.

Efter en første sortering var rytterne til personlige samtaler i sidste uge og fik torsdag beskeden om, at de var optaget på holdet.


Søger lokale sponsorer

Henrik Kristensen var i år med på Team Rynkeby for første gang og fremhævede efterfølgende blandt andet det sociale ved træningen op til og under turen. Det glæder han sig til at dele med flere lokale.

- Det er super fedt, at de er med, og det bliver rigtig lækkert at få mulighed for at køre noget mere sammen både til og fra Næstved (hvor holdet træner, red.) og træne sammen hernede, siger han.

Sønnen, der er 19, ser også frem til at være med, efter han det seneste år har kunnet følge sin fars engagement i løbet.

- Det har været en inspiration til selv at skulle med at se, at han har haft det sjovt. Jeg forventer at få nogle fede oplevelser, et godt sammenhold og selvfølgelig at samle en masse penge sammen, siger han.

Arbejdet med det sidste begynder nu.

- Vi går nu i gang med at finde sponsorer blandt de lokale virksomheder. Vi håber i Storstrømmen at samle 1,5 millioner kroner i forbindelse med næste års løb, og hernede vil vi gerne nå over 200.000 kroner inden nytår, siger Henrik.

Også private sponsorer kan støtte op om det gode formål, og det arbejde begynder også snart.


Stor deltagerfremgang

Næste års hold er langt større end det fra i år, hvor 35 besøgte børneafdelingerne på danske sygehuse.

3.293 har søgt om at få plads på et af de i alt 58 Team Rynkeby-hold, 1.357 alene i Danmark, hvor der var plads til 1.100 deltagere. Interessen glæder landechef for Team Rynkeby Danmark Jesper Bjerg.

- En del af fremgangen kan forklares med, at vi har markant flere gengangere end tidligere, hvilket skyldes, at vi har tilbudt alle deltagere fra 2020 en plads på næste års hold. Det ændrer dog ikke på, at vi er meget tilfredse med, at vi er på niveau med sidste år, udtaler han på holdets hjemmeside.

Holdene begynder nu træningen i form af spinning i lokale fitnesscentre. Fra marts begynder det at blive alvor, når træningen på landevejene begynder.

Og mens det i år vejrede lidt i luften, hvad deltagerne gjorde, nu Paris-turen blev aflyst, er der bedre styr på det til næste år, fortæller Henrik Kristensen.

- I år har man besluttet oppe fra, at der skal køres noget andet, hvis ikke vi kan komme til Paris. Hvis Tyskland er en mulighed, kan det blive der, og ellers bliver det i Danmark. Danmarksturen i år var en positiv oplevelse i forhold til, hvad man troede på forhånd, siger han.

Team Rynkeby kører efter planen til Paris 10.-17. juli 2021. Dermed ankommer velgørenhedscykelholdet til Paris dagen før, Tour de France indledes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce