Annonce
Guldborgsund

Mangel på dialog skaber utryghed

Vivian Jensen er betænkelig ved planerne for nybyggeri ved den tidligere Kobbelsølejr. Foto: Ingrid Riis

Bekymringen vokser i Gedesby, efter planer om byggeri af sommerhuse ved Kobbelsølejren er blevet kendt.

GEDESBY Da Gedesby Østre Strand Grundejerforening i februar gik til møde med Guldborg- sund Kommune og projektudviklere fra 54Nord, var det med et åbent sind og ønsket om at få et godt samarbejde op at køre.

54 Nord vil bygge 9 til 11 sommerhuse i området, hvor Kobbelsølejren i dag ligger. Sommerhusene er på 150 boligkvadratmeter i 1,5 plan.

Dertil kommer integrerede udestuer og overdækkede terrasser, hvilket ifølge projektudvikleren efterlader et tagareal på 166 kvadratmeter per hus.

Taget beplantes med stenurt, så det fremstår mere som en del af naturen. Det skal materialer som træ og granit også understøtte.

En sti til vandet i strandbeskyttelsesområdet. Her har 54Nord foreslået pentaquebaner, sheltere og motionsredskaber. Foto: Ingrid Riis

Ingen ro i maven

Planerne blev præsenteret på mødet i februar, hvor medlemmer af teknik, miljø og ejendomsudvalget også var til stede.

Efterfølgende har beboere kunnet se planerne i foreningshuset i Gedesby. Men det har ikke givet den fornødne ro i maven.

Det fortæller Vivian Jensen, formand for bestyrelsen i grundejerforeningen.

- Vi undrer os over, at offentlig vej og kommunens arealer er tænkt med ind i planerne for et nyt byggeri. Er det for, at de arealer kan tælle med i byggeprocenten? Boligarealet er på 150 kvadratmeter, men tagfladerne bliver langt større, fordi der er overdækkede terrasser. Man vil placere en rundkørsel i et område, hvor der er strandbeskyttelse.

Det er blot nogle af de bekymringer, beboerne i grundejerforeningen har. I bestyrelsen er de enige om, at huse af den størrelse ikke passer ind i området, hvor de fleste andre huse er fra 60 til 100 kvadratmeter.

- Vi frygter, det vil skabe for meget uro, og vi har ikke tillid til, at man ikke i højere grad ønsker at tilgodese udviklerne end os. Vi så hellere, at arealerne blev udstykket som det, der er her i forvejen, lyder det.

Blandt beboernes bekymring er, at projektudvikler ønsker huse på syv meters højde. Alle andre huse i området er lav bebyggelse, som formanden her peger på. Foto: Ingrid Riis
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ærgerlig udvikler

At uroen ulmer i Gedesby, ærgrer projektudvikleren, Simon Servé Jensen, fra 54Nord, der har modtaget og læst 11 siders feedback fra naboerne.

- Vi sendte konceptet til grundejerforeningen for at sikre åbenhed mellem os og naboerne. På det tidspunkt regnede vi med en høring på en ny lokalplan i maj måned. I mellemtiden er en af kommunens projektledere gået på barsel, og vi har ikke foretaget os mere, fordi vi ikke ville melde noget ud, når rammen ikke er klar. Vi tænkte, at så længe der ikke blev hældt benzin på bålet, ville det heller ikke brænde, siger han.

Men her tog udviklerne fejl. Bålet brænder måske ikke, men det ulmer. Det lægger Vivian Jensen heller ikke skjul på.

- Vi syntes egentlig, at det startede godt. Men så gik projektlederen på barsel, og en anden skulle overtage lokalplanen. En, som ikke har talt med os. Vi synes, det er skræmmende, at der ikke er en løbende dialog om processen. Vi er udmærket klar over, at vi ikke har vetoret, men vi vil gerne passe på et område, som vi kender, og vi ved, hvad folk kommer efter, når de booker et hus i Gedesby. Kommunen vil meget gerne have udvikling, men jeg har gjort klart overfor Peter Bring-Larsen (G) (formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget, red.), at de planer er en afvikling af et eminent og meget roligt område, der står i stærk kontrast til Marielyst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny poolhus-problematik

Vivian Jensen lægger ikke skjul på, at grundejerforeningen frygter for nogle af de samme ting, som naboerne til de store huse ved Marielyst Ferieby har oplevet. Det gælder både processen omkring byggeriet, dialogen og selve den forandring, der vil komme i området.

Men Simon Servé Jensen ser anderledes på det:

- Jeg synes, det er en god plan. Vi er jo alt andet end de poolhuse. Der er tale om et byggeri med respekt for naturen, lyder det.

Han understreger, at uanset hvad vil området ikke forblive en grøn eng for evigt, og at han naturligvis er gået ind i projektet for at tjene penge på det, men det skal gøres på en samvittighedsfuld måde:

- Der ville være lavere risiko og højere profit i det for os, hvis vi bare udstykkede til 30 huse i stedet. Men vi vil gerne prøve at gøre noget, som er mere bæredygtigt, siger han.

Selv om han tvivler på, at 54Nord vi kunne opfylde alle subjektive ønsker, opfordrer han naboer til at rette eventuelle spørgsmål til ham på info@54nord.dk.

Når lokalplanen bliver vedtaget, vil 54 Nord løbende informere om projektet til lokalområdet og grundejerforeningen, lover han.

  • Vivian Jensen er betænkelig ved planerne for nybyggeri ved den tidligere Kobbelsølejr. Foto: Ingrid Riis
  • En sti til vandet i strandbeskyttelsesområdet. Her har 54Nord foreslået pentaquebaner, sheltere og motionsredskaber. Foto: Ingrid Riis
  • Blandt beboernes bekymring er, at projektudvikler ønsker huse på syv meters højde. Alle andre huse i området er lav bebyggelse, som formanden her peger på. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Mobning sendte Nicolai i misbrug: Nu går han landet rundt -  baglæns

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan