cookie-og-privatlivspolitik

Guldborgsund

Marielyst efterlyser klart ministersvar om påskeferien

- Hvis danskere heller ikke må tage i sommerhus, så ændrer situationen sig radikalt.
25. marts 2020 kl. 20:51 Af Birgitte Grønning

Annonce

SYDFALSTER - Lad være med at rejse i påsken. Man skal selvfølgelig ikke rejse ud af landet i påsken. Men man skal heller ikke rejse en masse rundt i Danmark. Jeg har forståelse for, at man gerne vil i sommerhus, men vi har brug for at dæmpe rejseaktiviteten.

Sådan lød beskeden fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag.

Den melding kommer uden tvivl til at påvirke hele sommerhusbranchen og butikkerne i Marielyst i de kommende uger. Men hvad betyder den egentlig? Det spørgsmål ringer masser af lejere til Novasol-Dansommer og stiller i øjeblikket.


Is i maven

- Vi kan ikke give dem et klart svar og anbefaler, at de har is i maven, til vi forhåbentlig får en klarere melding, siger leder af Novasol-Dansommers kontor i Marielyst, Janne Edvardsen.

Direktør i Ferieudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen, henvendte sig på branchens vegne tirsdag til statsministeren for at få en afklaring.

Hos Novasol-Dansommer i Marielyst er de netop blevet færdige med at annullere de sidste udenlandske bookinger for påsken, som røg på gulvet, da grænserne lukkede. Tilbage er de danske udlejninger, og dermed er påskeordrene faldet fra 550 til 280.

- Hvis danskere heller ikke må tage i sommerhus, så ændrer situationen sig radikalt. Det vil gå voldsomt ud over udlejningsbureauerne, men i høj grad også de øvrige erhvervsdrivende i området, da mange har gjort deres forretninger klar til påske og allerede har omstillet sig en gang og tilbudt nethandel og takeaway, siger Janne Edvardsen, der også er formand for Sydfalster Turist- og Erhvervsforening.

- Men når myndighederne anbefaler, at man ikke samles, og kommer med restriktioner, så skal det selvfølgelig efterleves, fastslår hun.


Ikke ulovligt

Hos Feriepartner Marielyst konstaterer bureauleder Mads Christopher Pedersen, at det stadig ikke er blevet gjort ulovligt at tage i sommerhus.

- Hvis man følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer med at opholde sig så få som muligt, vaske hænder og få masser af frisk luft, så er et sommerhus på Marielyst perfekt til dette. Man skal selvfølgelig ikke invitere 20 mennesker til påskefrokost i sommerhuset, men hvis man bare er sin egen familie, så er et sommerhus den perfekte mulighed at komme lidt væk hjemmefra, få en masse frisk luft og stadig overholde alle de givne retningslinjer, mener Mads Christopher Pedersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce