cookie-og-privatlivspolitik
Hos Klimagården på Guldborgvej var der i weekenden DM i bueskydning til hest med en indledende galopklasse som opvarmning til selve mesterskabsdysten søndag eftermiddag, hvor syv ryttere kæmpede om placeringerne.

9

Billeder

Hos Klimagården på Guldborgvej var der i weekenden DM i bueskydning til hest med en indledende galopklasse som opvarmning til selve mesterskabsdysten søndag eftermiddag, hvor syv ryttere kæmpede om placeringerne.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Med bue, pil og styr på hesten

BILLEDSERIE OG VIDEO: Klimagården lagde i weekenden grund til et danmarksmesterskab af den lidt sjældne slags
14. september 2020 kl. 14:00 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Nogle gange to skiver og andre gange tre, og nogle gange med tilladelse til at have en pil klar fra starten, mens der andre gange skulle hentes en ny pil hver gang i pilekoggeret.

Sådan lød et par enkelte af de mange forskellige hensyn, der hver gang skulle tages, når hestene tog endnu en tur ned forbi halmballer og skiver til weekendens DM i bueskydning til hest.


For første gang lokalt

Det blev for første gang afviklet i Sakskøbing - nærmere bestemt hos Klimagården på Guldborgvej - og med i feltet af deltagere var blandt andre Channe og Sasha Bech Petersen.

Sidstnævnte var også tovholder omkring weekendens DM. Og mens Sasha Beck Petersen og lillesøster Channe dystede med bue og pil, var der heldigvis et par forklarende ord fra både dommer Jeamaine Pedersen og Klimagårdsvært Søren Bech Petersen.

- Det er noget med, de har 14 sekunder til at nå fra den ene ende til anden, mens de skyder pilene afsted mod skiverne, lød det indledningsvist fra Søren Bech Petersen.

- Og de kan få straf, hvis de er for langsomme, og bonus, hvis de er hurtige, tilføjede Jeamaine Pedersen.

Sidstnævnte sad som nævnt med på dommerpladserne langs den lange "sti", der ved hjælp af afspærringer var sat op til at ride på, så der var præcist otte meter ind til skiverne fra de forbifarende hesterygge, hvor rytter efter rytter gjorde sig umage for både at have styr på hest, pil og bue på én og samme tid.

Det var ganske underholdende at følge de helt "indianske tilstande" hos Klimagården, og stod man og lyttede lidt til de erfarne tilskuere, kunne man også lære, at vikingerne såmænd også skulle have haft stor fornøjelse af at dyste med bue og pil fra hesteryg.

Derfor var det en temmelig gammel sport, der dog alligevel for blot tredje gang denne weekend mundede ud i et officielt DM i bueskydning til hest hos Klimagården. Mesterskabet går på omgang mellem landsdelene, og efter Fyn og Jylland de næste to år kan det måske igen blive til et nyt DM hos Klimagården.

I den sidste ende var det i øvrigt Jane Jensen, der er formand for Horseback Archery Denmark, som vandt DM med 44 point foran Sasha Bech Petersens 43,9 point. Nummer tre blev Channe Bech Petersen med 37,5 point.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce