cookie-og-privatlivspolitik
Michael Birklund Simonsen har stiftet facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund".
Michael Birklund Simonsen har stiftet facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund".
Foto: David Arnholm

Guldborgsund

Medlemmer strømmer til debatgruppe om broklap

På et par døgn meldte næsten 2.000 sig ind i facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund".
26. maj 2020 kl. 19:50 Af David Arnholm

Annonce

NYKØBING Interessen for, hvad der skal ske med Kong Frederik IX's Bro, er stor. Det afspejles i facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund".

Gruppen blev oprettet kort før jul af Michael Birklund Simonsen, og den rundede for nylig 300 medlemmer. Men herfra gik det pludselig stærkt. Da han i fredags fortalte om de 300, udløste det en mindre lavine af tilmeldinger, så gruppen nu har flere end 2.200 medlemmer.

- Det er gået fuldstændig amok henover weekenden, konstaterer han.


Livet omkring sundet

Medlemmerne diskuterer på livet løs, om det vil være klogest at svejse broklappen fast, eller det vil være bedre at bevare en klap, anlægge en tunnel eller måske bygge en hævet sluse.

- Jeg oprettede gruppen, fordi der havde været lidt snak frem og tilbage om, at Banedanmark gerne ville lukke broen og svejse den til. Men jeg tror, der mangler noget i den ligning om, hvad der foregår omkring sundet og byen, og hvad det er for en udvikling, vi har set frem til, siger han.

Michael Birklund Simonsen er ikke selv sejler, men finder det vigtigt, at de, der er, kan passere broen.

- Vi prøver at synliggøre, hvad det er for et liv, der er omkring Guldborgsund, siger han og tilføjer, at medlemmerne ikke blot kommer fra Nykøbing, men også fra Nysted, Sakskøbing, Vordingborg, Næstved, Nordsjælland - ja, sågar helt fra Aalborg.

- Vi har fået kontakt med nogle i Aalborg, hvor der er en lignende bro, så de kan få inspiration til deres dialog med Banedanmark, bemærker han.

Det er dog ikke alle de mange medlemmer, der er modstandere af Banedanmarks ønske om en fast bro. Nogle støtter det, og det er helt fint, synes Michael Birklund Simonsen.

- Det er super fedt, at der er nogle, som tør melde sig ind, selv om det er en gruppe, der handler om, at der bør være åbent. Vi får udvekslet vores synspunkter på kryds og tværs, og det foregår i en god tone, siger han og tilføjer, at debatten kommer omkring de løsninger, der kan tænkes - en tunnel, en sluse, en klapbro med et stykke uden kørestrøm og så videre.

- Det, synes jeg, er rigtig godt. Det er dejligt, at folk tager det til sig og prøver at komme med noget konstruktivt, for der er måske nogle alternativer, Banedanmark lige skal undersøge.


Bum Færdig!

Selv finder han løsningen med en tunnel interessant - også selv om den anslås at ville koste 700 millioner mere end en klapbro.

- Det er virkelig mange penge, det er det jo. Men ser man det i et lidt større perspektiv, hvad er det så, du mister, ved ikke at investere de 700 millioner kroner, men på kort sigt tager den billigste og nemmeste løsning? Det er måske lidt hurtigt bare at sige "Så svejser vi den til. Bum. Færdig!" Sådan et projekt som Femern-forbindelsen skulle jo gerne berige området. Det gør det med direkte togforbindelser og en ny Storstrømsbro, men så er det ærgerligt, man springer over det sidste stykke og siger "Vi tager den hurtige og nemme løsning", synes han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce