Annonce
Guldborgsund

Medlemmer strømmer til debatgruppe om broklap

Michael Birklund Simonsen har stiftet facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund". Foto: David Arnholm

På et par døgn meldte næsten 2.000 sig ind i facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund".

NYKØBING Interessen for, hvad der skal ske med Kong Frederik IX's Bro, er stor. Det afspejles i facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund".

Gruppen blev oprettet kort før jul af Michael Birklund Simonsen, og den rundede for nylig 300 medlemmer. Men herfra gik det pludselig stærkt. Da han i fredags fortalte om de 300, udløste det en mindre lavine af tilmeldinger, så gruppen nu har flere end 2.200 medlemmer.

- Det er gået fuldstændig amok henover weekenden, konstaterer han.

Livet omkring sundet

Medlemmerne diskuterer på livet løs, om det vil være klogest at svejse broklappen fast, eller det vil være bedre at bevare en klap, anlægge en tunnel eller måske bygge en hævet sluse.

- Jeg oprettede gruppen, fordi der havde været lidt snak frem og tilbage om, at Banedanmark gerne ville lukke broen og svejse den til. Men jeg tror, der mangler noget i den ligning om, hvad der foregår omkring sundet og byen, og hvad det er for en udvikling, vi har set frem til, siger han.

Michael Birklund Simonsen er ikke selv sejler, men finder det vigtigt, at de, der er, kan passere broen.

- Vi prøver at synliggøre, hvad det er for et liv, der er omkring Guldborgsund, siger han og tilføjer, at medlemmerne ikke blot kommer fra Nykøbing, men også fra Nysted, Sakskøbing, Vordingborg, Næstved, Nordsjælland - ja, sågar helt fra Aalborg.

- Vi har fået kontakt med nogle i Aalborg, hvor der er en lignende bro, så de kan få inspiration til deres dialog med Banedanmark, bemærker han.

Det er dog ikke alle de mange medlemmer, der er modstandere af Banedanmarks ønske om en fast bro. Nogle støtter det, og det er helt fint, synes Michael Birklund Simonsen.

- Det er super fedt, at der er nogle, som tør melde sig ind, selv om det er en gruppe, der handler om, at der bør være åbent. Vi får udvekslet vores synspunkter på kryds og tværs, og det foregår i en god tone, siger han og tilføjer, at debatten kommer omkring de løsninger, der kan tænkes - en tunnel, en sluse, en klapbro med et stykke uden kørestrøm og så videre.

- Det, synes jeg, er rigtig godt. Det er dejligt, at folk tager det til sig og prøver at komme med noget konstruktivt, for der er måske nogle alternativer, Banedanmark lige skal undersøge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bum Færdig!

Selv finder han løsningen med en tunnel interessant - også selv om den anslås at ville koste 700 millioner mere end en klapbro.

- Det er virkelig mange penge, det er det jo. Men ser man det i et lidt større perspektiv, hvad er det så, du mister, ved ikke at investere de 700 millioner kroner, men på kort sigt tager den billigste og nemmeste løsning? Det er måske lidt hurtigt bare at sige "Så svejser vi den til. Bum. Færdig!" Sådan et projekt som Femern-forbindelsen skulle jo gerne berige området. Det gør det med direkte togforbindelser og en ny Storstrømsbro, men så er det ærgerligt, man springer over det sidste stykke og siger "Vi tager den hurtige og nemme løsning", synes han.

  • Michael Birklund Simonsen har stiftet facebookgruppen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund". Foto: David Arnholm
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Annonce
Annonce
112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen