cookie-og-privatlivspolitik
Nikolaj Friederichsen, DissinG, fortæller, at salget fra påsken og late night i april, der ikke blev til noget i år, indhentes i det daglige.

3

Billeder

Nikolaj Friederichsen, DissinG, fortæller, at salget fra påsken og late night i april, der ikke blev til noget i år, indhentes i det daglige.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Mere gang i kasseapparater end i 2019

Medlemmer af Vores Nykøbing melder om en stor omsætning i juni og glæder sig over mange folk i gaderne.
10. juli 2020 kl. 15:50 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING De sundhedsmæssige aspekter til side har følgerne af coronavirussen nu vist sig at have en overraskende positiv effekt.

For mens erhvervslivet i Nykøbing og andetsteds led under den lange lukning og de få gæster, og butikker som Funster og Arnold Busck ikke klarede skærene, så er billedet nu et helt andet.

Det fortæller André Andersen, erhvervs- og citychef i Vores Nykøbing. Mange af foreningens medlemmer oplever nemlig, at der er godt gang i salget for tiden, og det glæder ham.

- Jeg er rigtig glad for, at folk støtter op. Vi kan se, at det går rigtig godt for mange af medlemmerne lige nu. Indekstallene er gode for hovedparten af dem, og det er fedt. En rigtig stor tak til lokale og andre, der bruger de lokale butikker, siger han og tilføjer:

- Det skal vi fortsætte med, for så kan det være, at vi kan komme ud på den anden side og stadig være sikre på, at vi har butikker i byen.

Blandt butikkerne, hvor det går stærkt, er DissinG.

Her blev målsætningen for juni mere end nået, lyder det fra ejer Nikolaj Friederichsen.

- Vi er gået en lille smule frem faktisk, og det er vi, fordi vi jævnt ligger en smule højere end sidste år, siger han og fortsætter:

- Så de store dage, vi missede gennem påsken, og late night, der er udeblevet, dem henter vi lige så stille i det daglige.

Han påpeger, at det, at der er kørt med rabatter under coronavirussen, og storcentrenes genåbning, hvilket har ført til priskrig, har kostet, men han er fortrøstningsfuld.

Og så glæder han sig over, at folk støtter op om det lokale erhvervsliv.

- Resultatet skyldes, at folk ikke kommer så meget ud at rejse i år, så de har flere penge til rådighed. Og jeg hører folk tale om, at de vil støtte op om de lokale butikker og restauranter, og den opbakning er fantastisk, siger han.

Indehaveren har selv prøvet at støtte op om lokale restauranter med videre, så alle kan prøve at holde hjulene i gang. Nu har en flig af alternativet nemlig vist sig.

- Folk har under coronaen fået en øjenåbner for, hvordan det er at have en by uden butikker. På et tidspunkt var der vist kun fem-seks åbne, og der fik folk oplevet en by med minimalt af butikker.

Tanken om, at den tomme by afskrækker folk, har også strejfet Henrik Keis fra Keis Guld og Sølv.

Også her er det gået godt i juni, og det kan ifølge ham skyldes, at folk ikke synes, det er sjovt at undvære butikkerne.

- Måske der er kommet en bevidsthed blandt folk om, at det er rart at have en by med rigtigt handelsliv, at man som kunde tænker: "nu vil jeg op at handle og have en café latte, hvor der er liv".

Butikkens omsætning er vokset nærmest 25 procent i forhold til 2019, når man ser på juni, og det er der flere årsager til, mener Henrik Keis.

- For det første er byen fyldt med mennesker. Mange af kunderne er dejlige faste kunder, der handler med os, og som nu har et opsparet behov, men der er også mange turister fra Jylland, København og Nordsjælland, der lige skal ind at se, hvad det er for en by, vi har her, hvis de er på ferie på Marielyst, siger han og fortsætter:

- Folk har også gået hjemme og fundet alle de ting, der skal laves. Vi har et værksted med egenproduktion, og der er vi blevet lagt ned - også fordi der nu begynder at komme bryllupsdatoer på plads, hvor datoerne skal indgraveres ved os.

Endelig er det faktum, at Torvet endelig er ved at stå klar. Dets renovering i 2019 var blandt flere butiksejere årsagen til, 2019 var et dårligere handelsår end 2018, men hos Keis er salget også bedre end i 2018.

Og det er en lettelse, at det er gået så hurtigt den rigtige vej efter krisen, mener han.

Fra en butiksejer i Store Kirkestræde, der ikke lige ønsker sit navn i avisen, går det også rigtig fint, og vedkommende fortæller, at det er det samme hos flere i gaden.

Endelig er der smil på læben i dametøjsbutikken Papaya/Catwalk, hvor indekstallene er bedre i juni og starten af juli end sidste år.

Ejer Susanne Andersson fortæller da også, at det går bedre end forventet.

- Det er jo vildt dejligt. Vi har jo en del ting, vi skal have indhentet fra den periode, hvor der var lukket, så det er helt fantastisk, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce