cookie-og-privatlivspolitik
Savner man torvehandlen, er det blot, fordi at den er flyttet tilbage til Vestensborg Allé.

3

Billeder

Savner man torvehandlen, er det blot, fordi at den er flyttet tilbage til Vestensborg Allé.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Mere plads til varerne ved Torvet

Handlen med grønt, fisk og håndværk er rykket tilbage til Vestensborg Allé.
26. september 2020 kl. 08:37 Af Maria Glasius Lange

Annonce

NYKØBING Der har ikke været den store forskel på omsætningen, efter at torvehandlerne er rykket tilbage til pladsen på Vestensborg Allé. Hverken til den gode eller dårlige side, forklarer de fleste standholdere.

Til gengæld er der blevet mere plads sammenlignet med de måneder, som de tilbragte på Lilletorv. Og det er en fordel, mener Ove Petersen, der ejer Oves Ost. Især i en tid med covid-19, hvor han har bemærket, at enkelte handlende har undgået at gå ind på pladsen, hvis der har været mange mennesker omkring.

Med den ekstra plads og en uændret omsætning mener han derfor, at situationen er blevet bedre.

- Men det var hyggeligt at stå på Lilletorv og have kontakt med butikkerne i nærheden. Jeg bemærkede en dag, at der ikke var så mange mennesker, som da vi stod der. Og hos Vagn Larsen sagde de da også, at de savnede os, fordi vi trak nogle mennesker til.

Torben Sørensen oplever også at have fået mere plads til sine kasser med frugt og grønt. Han bruger to timer på at sætte det hele pænt op om morgenen, men det ses på salget, siger han. Og derfor er pladsen vigtig.

De seneste to uger ligger omsætningen på niveau med sidste år.

- Til gengæld er jeg spændt på, hvordan den næste sommer her på stedet ser ud. For på Lilletorv steg omsætningen med 50 procent. Vi havde rigtig stor glæde af turisterne.

Hos Uni og Michaels Fisk oplever sælgerne, at kunderne har svært ved at finde dem, siden de flyttede fra Lilletorv 2. september. Flere har også svært ved at finde parkeringspladser, og derfor dropper sommerhusejere og turister ofte at køre til Nykøbing efter fisken. Normalt ville de drosle ned i Marielyst i efteråret, men nu har firmaet en bil stående der hver dag.

På den allerbedste placering på hjørnet mellem Torvet og Vestensborg Alle har Mona Vind slået en pavillon op med strik og hjemmesyede sager. Hun har været en fast del af torvehandlen siden 1990, men er samtidig et eksempel på, at man fra kommunens side forsøger et nyt tiltag med boder med brugskunst udover fødevarerne.

- Vi har et salg, men det var bedre for nogle år tilbage. I dag er strik billigt i butikker som H&M, og vi har oplevet kunder sige, at det er frækt at tage så mange penge for noget, der er hjemmelavet. Så vi tør ikke rigtig at lave tøj til voksne længere, siger hun, der til gengæld laver masser af strikkede veste og huer til børn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce