cookie-og-privatlivspolitik

19

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Middelalderen kommer til live

BILLEDSERIE: Frivillige sørger for ekstra autenticitet på Middelaldercentret.
04. august 2021 kl. 16:10 Af Niki Treumer Mogensen

SUNDKØBING Frem til søndag har Middelaldercentret besøg af op mod 30 frivillige re-enactere - eller skuespillere om man vil - som er flyttet ind i bygningerne i Sundkøbing.

Her laver de deres håndværk, som de alle har specialer i, og fortæller publikum om det, dagligdagen og livet, som det var i 1411.

De fleste er fra udlandet, og det er en sjældenhed, at der er så mange på én gang, fortæller museumsinspektør Thit Birk Petersen.

- Mange af dem har været her før, men de plejer at komme i mindre grupper. Denne gang har vi samlet dem, og det giver en helt masse liv nede i byen, siger hun og tilføjer, at de overvejende danske frivillige, der er i centret over sommeren, nu er på vej tilbage i job og skole.

Ugens beboere i Sundkøbing kommer fra Sverige, Holland, Tjekkiet og Polen, og mange begyndte at komme ved centrets 25-årsjubilæum i 2016 og er så blevet ved med at komme, gerne en gang om året.

Annonce

For mange af dem er det imidlertid ikke blevet til så meget med hobbyen under de halvandet års corona.

- Vi har savnet vores udenlandske venner, og det er dejligt at se dem tilbage og opleve, hvor glade de er for at kunne dele deres passion med vores gæster, siger Thit Birk Petersen.


Kan komme flere gæster

Udover at Sundkøbing er mere levende i denne uge, er der også andet, der kan betyde flere gæster i byen.

Søndag blev der slækket på coronarestriktionerne, så der ikke længere skal vises coronapas ved indgangen, og det glæder Thit Birk Petersen.

- Vi er enige om, at det har været nødvendigt, men det er fantastisk, at det er slut. Det er en svær situation at skulle tjekke efter, men der har ikke været nogen synderlige problemer ved det, selv om det er rart at slippe for det administrative, siger hun og fortsætter:

Annonce

- Vi håber, at det vil give flere gæster. Vi synes, der var rigtig mange her i går, så det kan godt være, at det bliver nogle flere af de spontane besøg.

Allerede mandag var der godt besøgt, og generelt har sommeren været god, modsat foråret.

- Der er begyndt at komme tyske gæster, og vi hører også hollandsk, og det er super lækkert at have de gæster tilbage igen, siger museumsinspektøren.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE