cookie-og-privatlivspolitik
Købmand Morten Olsen var ikke med helt fra starten, men overtog tøjlerne i april.

2

Billeder

Købmand Morten Olsen var ikke med helt fra starten, men overtog tøjlerne i april.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

Min Købmand slog dørene op for et år siden

- Det løber helt fint rundt, selv når det er de stille perioder, forklarer købmand.
23. oktober 2021 kl. 07:59 Af Andreas Johansen

KETTINGE Det er lige godt et år siden, at Min Købmand slog dørene op for første gang i oktober.

Det kalder på et tilbageblik over den lokalt ejede købmandsforretning, som blev stablet på benene, efter de kommercielle interesser ikke længere kunne holde omsætningen højt nok oppe til, at det gav mening for dem at fortsætte.

Købmand Morten Olsen har ikke været med fra starten - et faktum, han faktisk er en smule ærgerlig over, lader han Folketidendes udsendte forstå:

- Jeg så, at jobbet blev slået op i januar. Da de først søgte en købmand til butikken, troede jeg, det var via en andelsforening, som drev butikken og ansatte mig. Men det er jo bare foreningen, der ejer lokalerne, og så lejer jeg mig ind - jeg er selvstændig købmand, som jeg gerne ville være det. Så jeg måtte jo slå til, fortæller Morten Olsen og smiler.

Han overtog butikken 19. april og har kun stået i spidsen for projektet halvdelen af dets levetid. Men han er på rekordtid blevet en del af lokalsamfundet i Kettinge.

Annonce

- Jeg er blevet en del af lokalsamfundet, det er klart. Jeg har jo boet i lokalområdet i mange år, er opvokset i Nysted og har stadig Olsens Kiosk ved Sløsse, så jeg er vel ret lokal. Der er man også på fornavn med kunderne. Men jeg har ikke brugt ret megen tid i Kettinge før nu, men det, jeg godt kan lide, er at være i butikken og snakke med kunderne - jeg vil gerne være i butikken, jeg sidder gerne selv bag kassen og hører, hvad der sker i lokalsamfundet. Jeg er sikker på, der går lidt tid, før jeg er helt en rigtig Kettinge-mand, vurderer Morten Olsen.

Interessen ses også hos kunderne, som stiller høje krav til Morten Olsens engagement.

- Jeg havde en kunde inde, der sagde, hun havde handlet her, da brugsen lå her. Hun sagde, at det ikke er ret ofte, de plejer at skifte brugsuddeleren ud - normalt er man her i mange år, så det havde jeg også bare at være. Det skal jeg da prøve at leve op til, og jeg har allerede lovet, at jeg bliver her 24 år mere, fortæller Morten Olsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE