cookie-og-privatlivspolitik
Kaare Dybvad Bek fra et tidligere besøg ved byggeriet i Schillerkvarteret.
Kaare Dybvad Bek fra et tidligere besøg ved byggeriet i Schillerkvarteret.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Minister: Lokalplan skal ikke ændres

Skanlux sætter byggeriet af ulovligt opførte sommerhuse i bero. Minister mener, de skal rives ned.
08. februar 2021 kl. 15:09 Af Anne Katrine Petersen

MARIELYST FERIEBY Det er ikke hver dag, en indenrigs- og boligminister har en mening om, hvordan en kommune agerer.

Men Kaare Dybvad Bek (S) er øverste politiske chef for Planklagenævnet, der i forrige uge afgjorde, at 10 store sommerhuse, der er blevet opført på en grund ved Marielyst Ferieby, er ulovlige.

Da han søndag formiddag deltog i P4-programmet "Meningsministeriet", drøftede han sagen.

- Jeg synes også, at det skal være fair overfor naboerne. Når man laver en lokalplan, så skal man kunne stole på den. Det er rigtigt nok, at der har udviklet sig en praksis, hvor man opfører byggeri, og så tænker man, at der ikke er nogen, som vil kræve, at det bliver rykket ned. Gør man det gang på gang, har man til sidst undermineret systemet, sagde Kaare Dybvad Bek og tilføjede:

- Men jeg kan selvfølgelig godt forstå, man synes, det i den praktiske verden er en hård beslutning at træffe.

Annonce

Med i meningsministeriet sad også Ole Eskling, der ejer en campingplads på Møn. Han var enig med ministeren, alt imens Venstre-politikeren Cathrine Riegels Gudbergsen, der sidder i byrådet i Næstved Kommune, mente, at en lovliggørende lokalplan burde være løsningen.

Men indenrigs- og boligministeren var ikke i tvivl.

- En lokalplan er et udtryk for, hvad folkestyret vil have. Den skal man kunne stole på. Hvis man har købt et sommerhus i et område i den tro, at det kvarter skal være sådan på grund af en lokalplan, så kan man ikke bare ændre på det.

Borgmester John Brædder (G) har to gange tidligere givet udtryk, for at han hælder til en lovliggørende lokalplan. Men søndag aften ville han ikke kommentere yderligere på indenrigsministerens holdning til sagen. Borgmesteren afventer, at sagen bliver belyst i udvalget.

I sidste uge kom det frem, at Guldborgsund Kommunes jurister ikke mener, de har hjemmel til at standse byggeriet af husene.

Annonce

Bygherren Skanlux har hidtil forholdt sig tavs. Fredag aften kom direktør Henrik Christensen dog med følgende melding via e-mail til Folketidende:

- Vi har nu læst Planklagenævnets tilbagemelding, og har på den baggrund valgt at stoppe byggeriet på de fem igangværende huse. Jeg har oplyst formanden for Feriebyen, at vi i næste uge vil være på byggepladsen for at vintersikre vores byggerier. Herefter forlader vi området, indtil vi ved om en lokalplan godkendes eller ej.

Skanlux har ingen kommentarer til Guldborgsund Kommunes håndtering af sagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE