cookie-og-privatlivspolitik
En 11-årig pige blev tilbage i 1999 voldtaget og forsøgt kvalt i Bøtøskoven.
En 11-årig pige blev tilbage i 1999 voldtaget og forsøgt kvalt i Bøtøskoven.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Guldborgsund

Mistro klæber til tidligere mistænkt i Bøtø-sag

Ny omtale af gammel voldtægtssag er svær for tidligere mistænkt.
04. marts 2021 kl. 19:10 Af Anne Katrine Petersen

BØTØ Tilbage i november omtalte Folketidende en voldtægtssag fra 1999, hvor en dengang 11-årig pige nær mistede livet i Bøtøskoven.

Det skete 4. august 1999 om eftermiddagen ved cirka 15.15-tiden.

Anledningen for at bringe historien var, at programmet "Ind i Mørket" på Dplay satte fornyet fokus på sagen og blandt andet fik fantomtegningen af gerningsmanden opdateret til hans formodede alder i 2020.

Allerede i 1999 rystede sagen lokalsamfundet, og i programmet møder man, udover det nu 31-årige offer, kriminalkommissær Bent Jørgensen, der mener, at fire til seks personer i samfundet må vide, hvem der begik voldtægten og drabsforsøget.


Mistænkte testet

Efter udsendelsen er Folketidende blevet kontaktet af flere af de mænd, som har været i politiets søgelys i forbindelse med efterforskningen.

Annonce

For eksempel "Mads", der ønsker at være anonym, men hvis fulde identitet avisen kender.

Han er en af dem, der blev peget på og sidenhen kontaktet af politiet med spørgsmålet om, hvorvidt han var villig til at tage en DNA-test. Mads bookede en tid til testen dagen efter, for som han siger.

- Jeg har ikke noget at skjule, så den test skulle bare tages.


Apati og hundeluftning

I ugerne efter var han dog temmelig påvirket, for hvem var det egentlig, som pegede på ham og hvorfor?

- Jeg var vel i en slags apati og gik lange ture med hunden. Det tog mig i hvert fald en uge at lægge afstand til det, nok også mere, siger han.

Annonce

Mads fortæller desuden, at hver gang der er ny omtale af sagen, føler han, at folk mistænker ham forfra.

Det udsagn har avisen hørt fra andre, som har været i politiets søgelys.

- På den attest, som jeg underskrev, da jeg tog DNA-testen, stod der, at prøven ville blive destrueret, hvis der ikke var sammenfald. Efter en rum tid uden nogen reaktion må jeg jo være frikendt. Men en eller flere personer har angivet mig, og de ved vel ikke mere om min skyld end jeg. Så I deres øjne er jeg måske stadig mistænkt, siger han.

Mads anerkender, at de personer burde kunne regne ud, at han var ude af politiets søgelys, når han ikke blev anholdt for forbrydelsen.

Alligevel siger han:

Annonce

- Jeg ved det ikke, men jeg tror, jeg taler for alle andre mistænkte, når jeg siger, at vi da gerne vil renses én gang for alle.


Ingen gennembrud

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er sagen på kriminalkommissær Søren Ravns bord.

Han fortæller, at politiet løbende får henvendelser i sagen, men når det bliver eksponeret i medierne, kommer der gerne flere nye henvendelser.

- Jeg kan sige, at der er ikke noget gennembrud i sagen. De henvendelser, vi får, undersøger vi løbende. Det gør vi stadig, og skulle der være et DNA-match, ville vi jo respondere på det.

Fordi der er tale om et drabsforsøg, forældes sagen aldrig, forklarer Søren Ravn, og om chancerne for at pågribe gerningsmanden siger han:

Annonce

- Chancerne for at finde den skyldige er store, hvis han begår ny kriminalitet, men i og med at der er gået mange år, svinder chancerne. Dukker DNA-profilen op, er der noget igen, siger han.


Færdes ikke frit

I mellemtiden har Mads en taktik. Han holder sig væk fra steder, hvor han førhen færdes frit.

- Jeg kommer ikke på værtshuse mere, alene af den årsag. Jeg er simpelthen bange for, hvad der kan ske, hvis jeg bliver konfronteret. Jeg siger måske noget grimt, og det kan jo gå helt galt, forklarer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE