Annonce
Guldborgsund

Modtager penge til ombygning

Socialrådgiver Stina Ebbe, bestyrelsesformand Stig Moss-Hansen og Østifternes delegerede, Anne-Lise Becker, er glade for, at Perronen snart får forbedret sine lokaler. Foto: Anders Knudsen

36.000 kroner gør, at der kan bygges mere brugbare lokaler på værestedet

NYKØBING Der er tre store grupper af brugere, der har deres daglige gang på Perronen i Nykøbing, forklarer Stig Moss-Hansen, der er frivillig på stedet og formand for bestyrelsen bag Perronen.

- Der er dem, der har et misbrug af en slags, de sidder ofte ude på "Pinden", så er der dem, der måske ryger lidt hash, de har deres sted ovre i haven. Men den tredje gruppe, de, der ikke har et misbrug, men kommer her, fordi de måske er socialt udsatte, sidder mest bare herinde i huset, forklarer Stig Moss-Hansen.

Der sidder de tit alene. Der er selvfølgelig frivillige, der trisser rundt og gør dagens gode gerning ved at forberede måltiderne eller på anden vis hjælpe med det, den enkelte frivillige nu en gang er god til, men der er langt op til førstesalen, hvor Perronens to ansatte sidder.

Sådan skal det ikke være meget længere. Selvfølgelig er der en masse arbejde, der kræver en grad af ro og koncentration bag en computerskærm - det ændrer sig ikke, sådan er jobbets beskaffenhed nu en gang, men turen op ad trappetrinnene til et kontor, hvor Jens og Stina sidder og holder styr på det hele, kan være lang, hvis man i forvejen bakser med mange af de udfordringer, socialt udsatte brugere af Perronen bakser med.

Perronen har brugere, der benytter sig af alkohol, nogle ryger hash, og andre gør ingen af delene. Foto: Anders Knudsen

Lettere for brugeren

Hvad gør man så? Jo, man vælter simpelthen en væg og slår et ubrugt areal sammen med spisestuen, hvor brugerne oftest sidder og hygger sig. Så indretter Perronen arbejdspladser til de to ansatte i forlængelse heraf, og på den måde bliver stedet mere sammenhængende end før. Det er i al fald planen.

- Det her projekt kommer til at gøre, at hverdagen simpelthen bliver lidt lettere for brugerne. Det er det, alting handler om. Så kan de lige kigge ind og se, om jeg sidder bag computeren og laver noget, eller om jeg er ude. Hvis jeg er der, så kan de få hjælp til at logge på deres netbank, bestille en togbillet, eller hvad det nu er, de skal bruge en hånd til. Så går de ikke forgæves, forklarer socialrådgiver Stina Ebbe, der arbejder på Perronen.

Men hvordan laver man den slags større byggeprojekter et sted som Perronen, hvor hver en krone vendes og drejes adskillige gange, før den bliver brugt på noget, der giver værdi til brugerne? Man får en håndsrækning udefra.

Der er hele tiden udvikling i Perronens omgivelser. Her er det overdækkede område, der kaldes "Pinden". Foto: Ingrid Riis
Artiklen fortsætter efter annoncen

Et godt projekt

Den kommer i form af en stor check - både i størrelse og beløbet, der står på den. Checken stammer fra Østifterne - oprindeligt navnet på et forsikringsselskab, der blev etableret i 1889 - og som i dag er navnet på en forening, der forvalter en masse penge og deler ud af overskuddet til skadeforebyggende aktiviteter, uddannelse, humanitære støtte- og hjælpeaktiviteter. Og ikke mindst til almennyttige formål.

Anne-Lise Becker, den delegerede fra Østifterne, der har ansvaret for den lokale indsats på Falster, var med til at udvælge Perronens byggeprojekt som et af dem, der skal støttes her i området.

- Perronen er et fint projekt, som jeg har fulgt gennem en del år. De har et stort netværk af frivillige, og de gør et enormt arbejde for Guldborgsund Kommune, som kommunen ikke selv kan - de når nogle andre, som har brug for en kærlig hånd, og det er de supergode til, forklarer Anne-Lise Becker.

Som Folketidende tidligere har beskrevet, har Perronen modtaget en større arv. Udover de generøst donerede 36.000 kroner fra Østifterne kommer en pæn del af arven til at finansiere byggeprojektet.

Går alt vel, startes projektet i november og er færdigt en måneds tid efter.

- Vi skal i hvert fald være færdige til jul! Der er jo også den fordel, at vi kan sidde flere ved bordet, når vi får et større, sammenhængende rum, forklarer Stina Ebbe.

Udover arbejdskraft og penge hentet udefra kommer de, der har deres daglige eller ugentlige gang på stedet, også til at spille en rolle i byggeprojektet.

"Tirsdagsdrengene", en flok pensionerede håndværkere, kommer til at stå for en del af projektet, og planen er også, at de brugere, der har lyst og overskud til det, kommer til at give et nap med:

- Når folk mærker støtten udefra, så giver det lige lidt ekstra. Og så kan vi strække pengene lidt længere, det betyder rigtig meget, forklarer bestyrelsesformand Stig Moss-Hansen.

  • Socialrådgiver Stina Ebbe, bestyrelsesformand Stig Moss-Hansen og Østifternes delegerede, Anne-Lise Becker, er glade for, at Perronen snart får forbedret sine lokaler. Foto: Anders Knudsen
  • Perronen har brugere, der benytter sig af alkohol, nogle ryger hash, og andre gør ingen af delene. Foto: Anders Knudsen
  • Der er hele tiden udvikling i Perronens omgivelser. Her er det overdækkede område, der kaldes "Pinden". Foto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem