cookie-og-privatlivspolitik
Socialrådgiver Stina Ebbe, bestyrelsesformand Stig Moss-Hansen og Østifternes delegerede, Anne-Lise Becker, er glade for, at Perronen snart får forbedret sine lokaler.

3

Billeder

Socialrådgiver Stina Ebbe, bestyrelsesformand Stig Moss-Hansen og Østifternes delegerede, Anne-Lise Becker, er glade for, at Perronen snart får forbedret sine lokaler.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Modtager penge til ombygning

36.000 kroner gør, at der kan bygges mere brugbare lokaler på værestedet
15. september 2021 kl. 07:40 Af Andreas Johansen

NYKØBING Der er tre store grupper af brugere, der har deres daglige gang på Perronen i Nykøbing, forklarer Stig Moss-Hansen, der er frivillig på stedet og formand for bestyrelsen bag Perronen.

- Der er dem, der har et misbrug af en slags, de sidder ofte ude på "Pinden", så er der dem, der måske ryger lidt hash, de har deres sted ovre i haven. Men den tredje gruppe, de, der ikke har et misbrug, men kommer her, fordi de måske er socialt udsatte, sidder mest bare herinde i huset, forklarer Stig Moss-Hansen.

Der sidder de tit alene. Der er selvfølgelig frivillige, der trisser rundt og gør dagens gode gerning ved at forberede måltiderne eller på anden vis hjælpe med det, den enkelte frivillige nu en gang er god til, men der er langt op til førstesalen, hvor Perronens to ansatte sidder.

Sådan skal det ikke være meget længere. Selvfølgelig er der en masse arbejde, der kræver en grad af ro og koncentration bag en computerskærm - det ændrer sig ikke, sådan er jobbets beskaffenhed nu en gang, men turen op ad trappetrinnene til et kontor, hvor Jens og Stina sidder og holder styr på det hele, kan være lang, hvis man i forvejen bakser med mange af de udfordringer, socialt udsatte brugere af Perronen bakser med.


Lettere for brugeren

Hvad gør man så? Jo, man vælter simpelthen en væg og slår et ubrugt areal sammen med spisestuen, hvor brugerne oftest sidder og hygger sig. Så indretter Perronen arbejdspladser til de to ansatte i forlængelse heraf, og på den måde bliver stedet mere sammenhængende end før. Det er i al fald planen.

Annonce

- Det her projekt kommer til at gøre, at hverdagen simpelthen bliver lidt lettere for brugerne. Det er det, alting handler om. Så kan de lige kigge ind og se, om jeg sidder bag computeren og laver noget, eller om jeg er ude. Hvis jeg er der, så kan de få hjælp til at logge på deres netbank, bestille en togbillet, eller hvad det nu er, de skal bruge en hånd til. Så går de ikke forgæves, forklarer socialrådgiver Stina Ebbe, der arbejder på Perronen.

Men hvordan laver man den slags større byggeprojekter et sted som Perronen, hvor hver en krone vendes og drejes adskillige gange, før den bliver brugt på noget, der giver værdi til brugerne? Man får en håndsrækning udefra.


Et godt projekt

Den kommer i form af en stor check - både i størrelse og beløbet, der står på den. Checken stammer fra Østifterne - oprindeligt navnet på et forsikringsselskab, der blev etableret i 1889 - og som i dag er navnet på en forening, der forvalter en masse penge og deler ud af overskuddet til skadeforebyggende aktiviteter, uddannelse, humanitære støtte- og hjælpeaktiviteter. Og ikke mindst til almennyttige formål.

Anne-Lise Becker, den delegerede fra Østifterne, der har ansvaret for den lokale indsats på Falster, var med til at udvælge Perronens byggeprojekt som et af dem, der skal støttes her i området.

- Perronen er et fint projekt, som jeg har fulgt gennem en del år. De har et stort netværk af frivillige, og de gør et enormt arbejde for Guldborgsund Kommune, som kommunen ikke selv kan - de når nogle andre, som har brug for en kærlig hånd, og det er de supergode til, forklarer Anne-Lise Becker.

Annonce

Som Folketidende tidligere har beskrevet, har Perronen modtaget en større arv. Udover de generøst donerede 36.000 kroner fra Østifterne kommer en pæn del af arven til at finansiere byggeprojektet.

Går alt vel, startes projektet i november og er færdigt en måneds tid efter.

- Vi skal i hvert fald være færdige til jul! Der er jo også den fordel, at vi kan sidde flere ved bordet, når vi får et større, sammenhængende rum, forklarer Stina Ebbe.

Udover arbejdskraft og penge hentet udefra kommer de, der har deres daglige eller ugentlige gang på stedet, også til at spille en rolle i byggeprojektet.

"Tirsdagsdrengene", en flok pensionerede håndværkere, kommer til at stå for en del af projektet, og planen er også, at de brugere, der har lyst og overskud til det, kommer til at give et nap med:

Annonce

- Når folk mærker støtten udefra, så giver det lige lidt ekstra. Og så kan vi strække pengene lidt længere, det betyder rigtig meget, forklarer bestyrelsesformand Stig Moss-Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE