Annonce
Guldborgsund

Møde i går: Retssag om diget udsat

På årsmødet i Det Falsterske Digelags i søndags viste en vejledende afstemning et klart flertal for, at digelaget skulle trække sin stævning af kommunen og Miljø- og Fødevareklagenævnet tilbage og acceptere cykling på diget. Foto: David Arnholm

Kommunen og digelaget er enige om at indlede forhandlinger om cykling på diget, derfor udsættes retssag på ubestemt tid.

SYDFALSTER Blot 19 dage før Guldborgsund Kommune og Det Falsterske Digelag skulle tørne sammen i Retten i Nykøbing for at få afklaret striden om cykling på diget, er retssagen nu udskudt.

Den overraskende udvikling kommer i kølvandet på digelagets årsmøde i søndags, hvor borgmester John Brædder (G) mødte op med en klar opfordring til digelagets bestyrelse om at finde en mindelig løsning på striden.

- Når der nu er adskillige millioner i digelagets kasse, skulle vi så ikke sætte os ned og finde en løsning med statslige midler, digelagets kasse og Guldborg­sund Kommune for at finde en løsning? Jeg ved, der findes en teknisk løsning, hvor man kan færdes på diget, sagde borgmesteren på årsmødet.

Og opfordringen til at forhandle om en løsning blev hørt. Efter årsmødet har formanden for Det Falsterske Digelag, Søren Bjerregaard, således taget kontakt til kommunen. Det førte til, at der i går eftermiddags blev holdt et to timer langt møde, hvor kommunen og digelaget blev enige om at udsætte retssagen på ubestemt tid.

De penge, det koster at føre en retssag, kan nemlig bruges bedre, er de enige om, og derfor vil de nu forhandle om en løsning, der både tager hensyn til beskyttelse af diget og offentlighedens muligheder for at færdes på diget.

I en pressemeddelelse udsendt af kommunen udtaler Søren Bjerregaard:

- Vores vigtigste opgave er at sikre, at de store værdier, som ligger bagved diget, også i fremtiden beskyttes mod forhøjet vandstand. Vi må også erkende, at der er et stigende pres fra offentligheden i forhold til færdsel på diget, og vi indgår derfor nu en konstruktiv dialog med Guldborgsund Kommune om at få løst begge dele til fælles bedste.

I samme pressemeddelelse udtaler John Brædder:

- Det glæder mig rigtig meget, at digelagets formand har taget initiativ til, at retssagen udsættes. Det er til glæde for både digeskatteydere og skatteborgere. Jeg har stor tiltro til, at der findes en forhandlingsløsning, som er til gavn for alle borgere, der gerne vil nyde vores sydfalsterske dige, uanset om det er på gåben eller cykel. Vi slår nu en streg i sandet og arbejder på en konstruktiv løsning.

I løbet af næste uge holder de to parter et nyt møde, hvor selve forhandlingen indledes. Men betyder det så, at digelaget er indstillet på at aceptere cykling på diget? Det svarer Søren Bjerregaard ikke klart ja eller nej til, men han siger:

- Bestyrelsens arbejde er blevet for omfattende, og vi vil holde os til det kystbeskyttende. Så må kommunen gå ind at tage en stor del af ansvaret for det med færdslen. Vi kan ikke i bestyrelsen blive ved med at have den konflikt, så vi er nødt til at sætte os sammen og finde en løsning. Men hvis ikke kommunen vil tage det ansvar, jeg mener, den må tage for færdslen, må vi genoptage retssagen.

Både han og borgmesteren siger til Folketidende, at en retssag nok vil kunne udpege en vinder og en taber, men ikke vil kunne løse striden. Derfor vil de hellere søge at finde en mindelig løsning.

  • På årsmødet i Det Falsterske Digelags i søndags viste en vejledende afstemning et klart flertal for, at digelaget skulle trække sin stævning af kommunen og Miljø- og Fødevareklagenævnet tilbage og acceptere cykling på diget. Foto: David Arnholm
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken