cookie-og-privatlivspolitik
Bestyrelsesformand for Museum Lolland-Falster, Michael Fagerlund, er særdeles godt tilfreds med tilsagnet om 20 millioner kroner fra Guldborgsund Kommune.
Bestyrelsesformand for Museum Lolland-Falster, Michael Fagerlund, er særdeles godt tilfreds med tilsagnet om 20 millioner kroner fra Guldborgsund Kommune.
Foto: Arkiv

Guldborgsund

Museum glæder sig over milliongave fra kommunen

Bestyrelsesformand hilser 20 millioner ekstra kroner velkommen
15. oktober 2019 kl. 15:50 Af Martin S Poulsen

Annonce

NYKØBING - Det er svært at være andet end overordentligt godt tilfreds med den økonomiske håndsrækning, siger Michael Fagerlund.

Som bestyrelsesformand for Museum-Lolland Falster glæder han sig over, at der i Guldborgsund Kommunes budgetforlig, der blev indgået mellem de fleste af byrådets partier i weekenden, er blevet afsat 20 millioner kroner til "et nyt Museum Lolland-Falster, der kan understøtte byens strategiske udvikling", som der står i budgetaftalen.

Hvad de 20 millioner kroner helt præcist skal bruges til er endnu for tidligt at sige. Om to uger mødes Michael Fagerlund med andre medlemmer af museets initiativgruppe for blandt andet at diskutere museets langsigtede fremtid. Men han ser gerne, at Nykøbing får et helt nyt museum, der skal blive et kulturelt trækplaster for byens borgere og turister.

- Det er i Nykøbing, vi har hovedsæde, men vi har underprioriteret byen. Det er ikke her, vi har de største udstillinger. De ligger på Lolland. Men i fremtiden skal vi have Nykøbing mere på kortet. Det kunne være ved at flytte ind i en af de interessante bygninger på havnen, siger Michael Fagerlund, der forestiller sig, at en af de gamle bygninger på havnen kan få en ombygning eller sidebygning for at kunne rumme Museum-Lolland Falsters helt store ønske.

- Vores drøm er at lave åbne og arbejdende magasiner, hvor folk i langt højere grad, end det er tilfældet i dag, kan få adgang til indholdet af vores store magasiner. Det kræver plads, siger han.

Endnu er intet færdig på tegnebrættet. Michael Fagerlund anslår, at der kan gå op mod 10 år, før drømmene er realiseret. Men de 20 millioner kroner får målet til at rykke tættere på. Og gør det nemmere at få fonde med på ideen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

AF: MARTIN WOUTERS

ingen reaktioner fra… 20. november 2019 kl. 10.24

AF: BJARKE ROSENKILDE

Ytringsfrihed eller diktatur. 18. november 2019 kl. 19.20

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

Annonce