Annonce
Guldborgsund

Museumsforbund på tværs af grænser

Det dansk-tyske museumssamarbejde Nordmus så dagens lys i marts 2017 som en del af det EU-støttede Interreg-samarbejde. Formålet med Nordmus har været at lave et grænseoverskridende samarbejde, så Østersøregionens kulturarvsskatkammer præsenteres bedre for indbyggere og turister. Her ses museumsdirektør Ulla Schaltz og udvalgsformand for kultur- og fritid i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G), til en præsentation af Nordmus på Guldborgsund Rådhus i foråret i år. Foto: Claus Hansen

Grænseoverskridende museumsprojekt bliver erstattet af fast samarbejde.

NYKØBING Når repræsentanter for en række danske og tyske museer og kulturinstitutioner mødes i Nykøbing fredag 28. september for at afslutte det EU-støttede Interreg-projekt Nordmus, er det slet ikke afslutningen på samarbejdet. I stedet er det begyndelsen på et helt nyt samarbejde på museumsområdet mellem Danmark og Tyskland.

Flere af parterne har nemlig besluttet sig for at indgå i et forpligtende samarbejde. De stifter derfor et forbund, som skal skabe et nært og formaliseret museumssamarbejde mellem danske og tyske museer.

Det dansk-tyske museumsforbund, der overtager navnet Nordmus, drives i første omgang af Museum Lolland-Falster og Museum Vestsjælland fra Danmark, mens det fra Tyskland er Oldenburger Wallmuseum i Slesvig-Holsten.

- Vi sætter kultursamarbejdet mellem Danmark og Tyskland op i et højere gear og forpligter os på hinanden for at fremme museernes og kulturlivets mange facetter i et tæt samarbejde på tværs af Østersøen. Det øger kvaliteten og giver arbejdet med kulturarven et løft i hele den vestlige Østersø, siger direktør for Museum Lolland-Falster Ulla Schaltz, som arrangerer stiftelseskonferencen på fredag i Kulturforsyningen i Nykøbing.

Udover at byde det nye forbund velkommen er stiftelseskonferencen også på andre måder en festdag. Musikeren og journalisten Torben Steno indleder stiftelseskonferencen med en peptalk om sit elskede Tyskland og om dansk-tysk kultur. Kulturminister Mette Bock (LA) deltager via Skype, hvor hun sender en videohilsen.

Stiftelseskonferencen byder desuden på oplæg og indslag om Interreg-projektet Nordmus, der har skabt museernes afsæt for at finde sammen i det nye museumsforbund.
Det drejer sig om analyser af det dansk-tyske kultur- og museumslandskab, møder i kunstens verden, erfaringerne fra udstillingskoncepter på tværs af den dansk-tyske grænse og de åbne onlinekurser, der er udviklet under Nordmus-projektet.

Konferencen åbnes klokken 10, og klokken 11 går Torben Steno på scenen. Han bliver efterfulgt af skuespiller og coach Dalia Safir, der holder et oplæg om kommunikation på tværs af grænser.

  • Det dansk-tyske museumssamarbejde Nordmus så dagens lys i marts 2017 som en del af det EU-støttede Interreg-samarbejde. Formålet med Nordmus har været at lave et grænseoverskridende samarbejde, så Østersøregionens kulturarvsskatkammer præsenteres bedre for indbyggere og turister. Her ses museumsdirektør Ulla Schaltz og udvalgsformand for kultur- og fritid i Guldborgsund Kommune, Martin Lohse (G), til en præsentation af Nordmus på Guldborgsund Rådhus i foråret i år. Foto: Claus Hansen
Annonce
Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken