cookie-og-privatlivspolitik
Lis og Ole Bent Skaaning har boet relativt fredeligt i deres hus på Orehoved Langgade i 44 år. I påsken fik de en del mere trafik i forhaven.
Lis og Ole Bent Skaaning har boet relativt fredeligt i deres hus på Orehoved Langgade i 44 år. I påsken fik de en del mere trafik i forhaven.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Nabo til ny bro-vej er spændt på trafik

- Det er nødvendigt med en ny bro, og det bliver godt i den sidste ende.
23. april 2019 kl. 16:40 Af Birgitte Grønning

Annonce

OREHOVED I påsken blev Storstrømsvej op til Storstrømsbroen lukket, og al trafik til og fra broen flyttede dermed ganske tæt på Lis og Ole Bent Skaanings forhave.

De bor i den ene af fire villaer på det stykke af Orehoved Langgade, hvor Vejdirektoratets nye midlertidige vej nu fører trafikken forbi, mens brobyggeriet står på frem til 2022.

Det betyder blandt andet, at Lis og Ole Bent Skaaning skærtorsdag havde lyden af cirka 500 motorcykler på vej til åbning af Danmarks Motorcykelmuseum i Stubbekøbing i deres have.

Men den helt store forandring venter først i dag, hvor det er første hverdag med den nye vejføring, forudser parret, der har boet relativt fredeligt i deres hus i 44 år.

- Vi er meget spændte på, hvordan det bliver i hverdagene. Især i spidsbelastningstimerne mellem klokken seks og otte om morgenen og 15 og 18 om eftermiddagen. Hvis man skal tro Vejdirektoratets trafikmålinger, venter der os nok cirka 300 biler i timen, siger Bent Ole Skaaning.

Han og Lis er dog langt fra modstandere af hverken den nye vej eller brobyggeriet. Heller ikke selv om byggepladsens jordbunker for længst har taget parrets vandudsigt, og de nu skal til at vænne sig til at bo på en væsentligt mere trafikeret vej.

- Det er nødvendigt med en ny bro, og det bliver godt i den sidste ende. Vi er pensionister, så selv om det skulle komme til at tage os fem minutter længere at få bilen ud af indkørslen, når vi det nok alligevel, fastslår Lis Skaaning.

Hendes husbond vælger også at se konstruktivt på forandringerne.

- Det kan ikke nytte noget at gå og brokke sig over det. Jeg vil hellere fokusere på, hvad der kan gøres for at få trafikken til at glide bedst muligt. Det ville for eksempel være en god idé at flytte den chikane, der ingen nytte gør mere, forklarer Bent Ole Skaaning og peger ned mod stedet lige inden byskiltet til Orehoved, hvor alle bilerne, der skal over Storstrømsbroen, nu skal dreje skarpt til højre.

Det ser ud til at komme bag på en god del af bilisterne, hvor de skal dreje, og chikanen, der ligger i vejen få meter efter svinget, hvor stoplygterne blinker, ser ud til at kunne komme overraskede bilister på tværs.

For Lis og Ole Bent Skaaning er tiden frem til 2022 noget, der skal overstås.

- Det hele skal nok falde på plads, og den nye vejføring ligger helt rigtigt. Det bliver attraktivt i sidste ende, mener Ole Bent Skaaning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

AF: LEIF A. JENSEN

Hold kæft, hvor det går,… 08. august 2019 kl. 09.08

Annonce