cookie-og-privatlivspolitik
Syv ud af ti store sommerhuse står mere eller mindre klar. Byggeriet er ikke standset.
- Så må vi tage den i forlænget spilletid, siger sommerhusejer, som bor tæt på de store sommerhuse, som Guldborgsund Kommune nu vil lovliggøre. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Naboer er klar til at tage sagen i retten

Beslutning om at bevare sommerhuse kommer ikke bag på naboer til byggeriet
16. april 2021 kl. 15:28 Af Anne Katrine Petersen

MARIELYST FERIEBY - Så må vi tage den i forlænget spilletid.

Sådan lyder konklusionen fra Flemming Dan Nielsen, modstander af de store sommerhuse, der er bygget tæt på hans egen oase i feriebyen, og uddyber:

- Jeg plejer jo at sige, at vi tabte første halvleg, men vandt den anden, da Planklagenævnet gav os ret, og Venstre besluttede sig for at vende tilbage til sit oprindelige udgangspunkt, nemlig at husene ikke skulle opføres på den grund. Nu må vi så tage den videre i forlænget spilletid, og det bliver i retten, siger han.

En anden feriehus-ejer, Ulrich Gosewinkel, supplerer:

- Vi har ikke kæmpet på egen hånd, i vores fritid og med vores private ressourcer mod en kommune, der ikke vil lytte, for at give op nu.

Annonce

Lettere rystet

23. april mødes kommunen og naboerne for første gang i retten, hvor naboerne vil kæmpe for, at husene bliver revet ned. De vil også gå efter at få bremset det byggeri, der nu ellers kan fortsætte. Om selve byrådsmødet siger Flemming Dan Nielsen:

- Vi er ikke totalt rystede og frustrerede. Det var ikke et helt uventet udfald. Men det ryster mig, at man kan komme med et forslag, der bliver læst op på mødet, som byrødderne skal tage stilling til. Fra borgmesteren læser op, til de skal stemme om det, går der cirka tre minutter. De fik slet ikke mulighed for at sætte sig ind i det. Jeg har aldrig været i den verden, men i erhvervslivet ville jeg have haft det nemt, hvis en kunde fik så kort tid til en ordrebekræftelse, siger han.

Rent politisk vil der nu gå tid med at udarbejde en ny lokalplan. Når først lokalplanen er på plads, skal den sendes i høring.

Læs også artiklen: "Ingen jubel efter byrådsmøde" i FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE