cookie-og-privatlivspolitik
En mindre gruppe af naboer startede sagen i juni, men nu står 45 beboere i området omkring Pimpernelvej på Bøtø bag en klage.
En mindre gruppe af naboer startede sagen i juni, men nu står 45 beboere i området omkring Pimpernelvej på Bøtø bag en klage.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Guldborgsund

Naboer til poolhus føler sig ignoreret

45 naboer må vente til august på svar på klage.
10. juli 2020 kl. 17:10 Af Birgitte Grønning

Annonce

BØTØ 45 naboer til byggeriet af et 331 kvadratmeter stort poolhus på Pimpernelvej bakker op om en klage til Guldborgsund Kommune og Planklagenævnet.

De mener, at byggeriet har negativ indflydelse på deres sommerhusområde, og at kommunen har gradbøjet lokalplanen for meget i tilladelsen af byggeriet.

Administrationen af lokalplanen udløste - som Folketidende tidligere har beskrevet det - en del politisk kritik, da en af grundene blev udstykket på 2.208 kvadratmeter, selv om der i lokalplanen står, at grundene kan udstykkes i størrelser på mellem 1.100 og 1.500 kvadratmeter.

Men der står netop kan og ikke skal i planen, og derfor godkendte kommunen først udstykningsplanen og gav siden byggetilladelse til et hus, der fylder 15 procent af 2.208 kvadratmeter.

Det er blandt andet den fortolkning af kan og skal, naboerne vil have prøvet i Planklagenævnet.

Men naboerne skal ikke forvente svar på klagen til Guldborgsund Kommune før midt i august, har teknik- og miljøforvaltningen ladet penneføreren på klagen, Rasmus Ravn, vide i et brev.

Han er en af de nærmeste naboer til byggeriet, og han og de øvrige 44 medunderskrivere af klagen frygter, at et enkelt forholdsvist stort hus på en sommerhusvej vil føre til generende trafik og larm i forbindelse med udlejning af poolhuset.

Rasmus Ravn føler sig tilsidesat af kommunen.

- Vi bliver fuldstændig ignoreret. Jeg har siden 11. juni forsøgt at få borgmesteren, udvalgsformanden og administrationen i tale. Uden held. Der er ingen, der gider lytte til os. Nu er undskyldningen så, at der er sommerferie. Det kan jo ikke komme bag på nogen, at der skal afvikles ferie, men jeg forestiller mig, at der trods alt stadig er nogle tilbage på rådhuset. Det er en ren syltekrukke, mener Rasmus Ravn.

Det har ikke været muligt inden deadline at få en kommentar fra formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen (G), som ifølge forvaltningen har modtaget naboernes henvendelser.

Naboerne har bedt Planklagenævnet om at give deres klage opsættende virkning.

Det ønske har nævnet endnu ikke reageret på.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce