cookie-og-privatlivspolitik
Tanja Beckmann Sørensen er pendlerformand på strækningen Nykøbing - København.
Tanja Beckmann Sørensen er pendlerformand på strækningen Nykøbing - København.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Guldborgsund

Næstved-Ringsted-bane genåbner

Pendlerne kan se frem til at slippe for togbusser. Måske.
28. november 2020 kl. 19:07 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

NYKØBING I otte måneder siden 28. marts har jernbanen mellem Næstved og Ringsted været lukket på grund af sporarbejde. I stedet har der været indsat togbusser på strækningen.

30. november åbnes der igen for togdrift på strækningen, og pendlerne kan derfor se frem til at slippe for togbusserne.

- Det er rart, at vi kan komme tilbage i togene, men der er en hel afhandling om, hvad Banedanmark skal arbejde på de næste år, så vi slipper ikke for sporarbejde. Men spærringen af en hel strækning stopper heldigvis nu, siger Tanja Beckmann Sørensen, som er pendlerformand på strækningen Nykøbing - København.


Togbusser om aftenen

I første omgang slipper man ikke for togbusser, hvis man skal rejse om aftenen i perioden fra 30. november til 10. december mellem Nykøbing og Ringsted.

Fra klokken 21.00 i den periode er der indsat togbusser mellem Ringsted og Nykøbing og mellem Vordingborg og Nykøbing.

De mange måneder, hvor pendlere har skullet skifte til togbusser, har været frustrerende for mange pendlere, og der er mange, som har valgt at investere i en bil, fortæller den lokale pendlerformand. Men samtidig har coronaen været en slags held i uheld.

- Det har jo betydet, at mange af os har kunnet arbejde hjemmefra og dermed været forskånet for daglige ulideligheder, siger Tanja Beckmann Sørensen.

Det meget sporarbejde skyldes, at Ringsted-Femern-banen er ved at blive opgraderet til at kunne håndtere hurtigere og flere tog, ligesom banen er ved at blive gjort klar til elektrificering.


Midnatstog tilbage 

Pendlertalsmanden fortæller i øvrigt, at midnatstoget fra København H til Nykøbing vender tilbage i den nye køreplan, som gælder fra 13. december.

- Vi har taget diskussionen med DSB om midnatstoget, der har været sparet væk. Det har været et kæmpe ønske fra mange at få det tilbage. Transportministeriet har været inde over beslutningen, og nu er det lykkes. Så nu kan du arbejde til sent i København uden at skulle købe en bil, og du kan se en teaterforestilling eller tage på en biograftur og stadig nå et tog hjem til Nykøbing, fortæller pendlerformanden.

Skal du ud med toget, kan du orientere dig om køreplanen og eventuelle ændringer på dsb.dk eller rejseplanen.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce