cookie-og-privatlivspolitik
Det har ikke meget tilfælles med et mølletårn anno 2020, betontårnet ved Gedesby.

3

Billeder

Det har ikke meget tilfælles med et mølletårn anno 2020, betontårnet ved Gedesby.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

Nedrivningen udsat - for nu

- Jeg er vel gået hen og har forbarmet mig, siger ejeren.
18. februar 2020 kl. 20:20 Af Andreas Johansen

Annonce

GEDESBY Kampen om den gamle forsøgsmølle på Korsagervej, parterne først troede tilhørte Gitte Ahrenkiel, men som senere hen viste sig at være vindmøllemand Lasse Kolds, har endnu ikke fundet sin endelige vinder.

Og selv om vinden blæser i rekordfart disse dage, bliver det ikke til en afklaring med det første, som tingene står nu. Den retmæssige ejer, Lasse Kold, truede for måneder siden med at rive det historiske betontårn ned, men det står stadig - i hvert fald for nu.

- Jeg fik forbarmet mig, kan man vel sige. Den kunne jo have produceret en masse strøm lige nu, du ved med al den blæst, vi har, men møllehatten skulle jo absolut fjernes, så det gør den desværre ikke. Men for nu lader jeg møllen stå. Så lader jeg hende (Gitte Ahrenkiel, red.) få tid til at få samlet de 200.000 kroner, jeg vil have for møllen, for det koster mig jo mere at rive den ned end at lade den blive stående. Men jeg ville ønske, at den havde stået og produceret strøm lige nu, så havde hun jo ikke haft så travlt med at finde de penge, siger vindmølleejer Lasse Kold.

Projektet med at finde de 200.000 kroner viser sig at være en udfordrende størrelse for Gitte Ahrenkiel, der gennem årene har kæmpet for den historiske mølle med næb og klør.


Detaljeret proces

Udover at indsamle midler nok er der også en masse juridiske og tekniske spidsfindigheder, der skal holdes styr på, og det er ikke altid lige let.

- Jeg har ikke hørt mere fra Ørsted, siden jeg kontaktede dem angående møllen, så jeg lurer på, om jeg skal ringe til dem og høre ad. Ellers har jeg været ude at henvende mig til Museum LF og Guldborgsund Kommune, for jeg er i tvivl om, hvorvidt der på nogen måde kan sættes en stopklods for processen, hvis det skulle komme så vidt, at han (Lasse Kold, red.) vil rive den ned, siger Gitte Ahrenkiel.

Pengene er endnu ikke klar til at blive sendt afsted til Lasse Kold.

Og selv om han har skudt henrettelsen af mølletårnet til hjørne, får der ikke lov til at gå mange år, før der bliver gjort noget - hvad det noget så er, ved han ikke endnu.

- På et eller andet tidspunkt bliver jeg jo nødt til at gøre et eller andet. Min tålmodighed er ikke uendelig, så jeg håber da, hun får fundet de 200.000 kroner, så hun kan komme i gang med at restaurere møllentårnet, og jeg kan lave noget andet, fortæller Lasse Kold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce