Annonce
Guldborgsund

Nervøse for udviklingen i byen

Bymidten kan være truet, hvis der bliver givet tilladelse til en udvidelse af Guldborgsundcentret. Derfor er de fleste erhvervsdrivende, der er medlemmer af handelsstandsforeningen, imod en udvidelse. Foto: Flemming Keith Karlsen

Kun én ud af hundrede virksomheder bakker op om udvidelse.

NYKØBING Udviklingen af Nykøbing ligger handelsstandsforeningen Vores Nykøbing på sinde. Kommuneplanen for 2019 til og med 2031 hilses velkommen som værende innovativ og fremadsynet.

Men ikke alt er fryd og gammen i bymidten - en foreslået udvidelse af Guldborgsundcentret kan vise sig at være gift for Nykøbings historiske bymidte.

En undersøgelse fra konsulentvirksomheden NIRAS projekterer, at byens mindre butikker potentielt kan miste hver sjette kunde til storcentret, hvis udvidelsen finder sted.

Derfor har Vores Nykøbing indsendt et høringssvar til Guldborgsund Kommune, hvor de argumenterer for andre løsninger, der kan være med til at holde Nykøbings handelsliv sundt og levende. Blandt andet bliver der foreslået flere parkeringspladser i bymidten eller en overdækning af gågaderne, så der kan handles i silende regn.

Største arbejdsplads

André Andersen, erhvervs- & citychef for Vores Nykøbing, har indsamlet underskrifter blandt de 230 butikker og erhvervsdrivende medlemmer af foreningen. Knapt halvdelen har skrevet under på, at de ikke er positive over muligheden for at udvide Guldborgsundcentret. De frygter, det kommer til at skade bymidten, fortæller André Andersen.

- Kommunen har taget fat i nogle væsentlige punkter for udviklingen af byen, og det bifalder vi. Men en udvidelse af et center langt fra bymidten kan ikke være gavnligt for os. Vi vil gerne have en hyggelig og levende by, og det er meget ærgeligt, hvis centret ødelægger det - både for turister og byens beboere, siger André Andersen.

Han gør meget ud af at understrege, at der er en god dialog mellem kommunen og handelsstandsforeningen, og at de er enige om, at udvikling af byen er essentiel for Nykøbings videre trivsel som en god by at bo i og som en by, der er attraktiv for turister. I høringssvaret kommer handelsstandsforeningen med følgende opfordring til Guldborgsund Kommune:

"Detailhandlen i Nykøbing er den største arbejdsplads byen har - værn nu om den, arbejd med den og gør den attraktiv, for det gavner byen på den lange bane. Tænk i bosætning og tiltrækning af arbejdspladser - det fordrer, at vi har en attraktiv bymidte."

  • Bymidten kan være truet, hvis der bliver givet tilladelse til en udvidelse af Guldborgsundcentret. Derfor er de fleste erhvervsdrivende, der er medlemmer af handelsstandsforeningen, imod en udvidelse. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
112

Truet af ekskæreste: "Jeg vil slå dig ihjel"

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Annonce
Annonce
112

Truet af ekskæreste: "Jeg vil slå dig ihjel"

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL

Annonce
Annonce
Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Indland

Savnet 18-årig kvinde fra Vestjylland er fundet i live

Indland

18-årig kvinde er fortsat savnet

Guldborgsund

Begejstret Mary: Fin rute og dejlig skov

Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Vejret

Se video: Sneen er faldet på Lolland-Falster

Guldborgsund

- Dronning Mary kan godt glæde sig