cookie-og-privatlivspolitik
Bymidten kan være truet, hvis der bliver givet tilladelse til en udvidelse af Guldborgsundcentret. Derfor er de fleste erhvervsdrivende, der er medlemmer af handelsstandsforeningen, imod en udvidelse.
Bymidten kan være truet, hvis der bliver givet tilladelse til en udvidelse af Guldborgsundcentret. Derfor er de fleste erhvervsdrivende, der er medlemmer af handelsstandsforeningen, imod en udvidelse.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborgsund

Nervøse for udviklingen i byen

Kun én ud af hundrede virksomheder bakker op om udvidelse.
16. maj 2019 kl. 18:20 Af Andreas Johansen

Annonce

NYKØBING Udviklingen af Nykøbing ligger handelsstandsforeningen Vores Nykøbing på sinde. Kommuneplanen for 2019 til og med 2031 hilses velkommen som værende innovativ og fremadsynet.

Men ikke alt er fryd og gammen i bymidten - en foreslået udvidelse af Guldborgsundcentret kan vise sig at være gift for Nykøbings historiske bymidte.

En undersøgelse fra konsulentvirksomheden NIRAS projekterer, at byens mindre butikker potentielt kan miste hver sjette kunde til storcentret, hvis udvidelsen finder sted.

Derfor har Vores Nykøbing indsendt et høringssvar til Guldborgsund Kommune, hvor de argumenterer for andre løsninger, der kan være med til at holde Nykøbings handelsliv sundt og levende. Blandt andet bliver der foreslået flere parkeringspladser i bymidten eller en overdækning af gågaderne, så der kan handles i silende regn.


Største arbejdsplads

André Andersen, erhvervs- & citychef for Vores Nykøbing, har indsamlet underskrifter blandt de 230 butikker og erhvervsdrivende medlemmer af foreningen. Knapt halvdelen har skrevet under på, at de ikke er positive over muligheden for at udvide Guldborgsundcentret. De frygter, det kommer til at skade bymidten, fortæller André Andersen.

- Kommunen har taget fat i nogle væsentlige punkter for udviklingen af byen, og det bifalder vi. Men en udvidelse af et center langt fra bymidten kan ikke være gavnligt for os. Vi vil gerne have en hyggelig og levende by, og det er meget ærgeligt, hvis centret ødelægger det - både for turister og byens beboere, siger André Andersen.

Han gør meget ud af at understrege, at der er en god dialog mellem kommunen og handelsstandsforeningen, og at de er enige om, at udvikling af byen er essentiel for Nykøbings videre trivsel som en god by at bo i og som en by, der er attraktiv for turister. I høringssvaret kommer handelsstandsforeningen med følgende opfordring til Guldborgsund Kommune:

"Detailhandlen i Nykøbing er den største arbejdsplads byen har - værn nu om den, arbejd med den og gør den attraktiv, for det gavner byen på den lange bane. Tænk i bosætning og tiltrækning af arbejdspladser - det fordrer, at vi har en attraktiv bymidte."KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce