cookie-og-privatlivspolitik
Otteårige Noah og præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding hjalp hinanden med at installere en orm og en edderkop i insekthotellet.

2

Billeder

Otteårige Noah og præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding hjalp hinanden med at installere en orm og en edderkop i insekthotellet.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Noah og natur-præsident flytter insekter på hotel

Naturens Dag i Bangsebrohuset fik besøg Maria Reumert Gjerding.
09. september 2019 kl. 15:32 Af Birgitte Grønning

Annonce

En edderkop og en orm var de første gæster på et nyetableret insekthotel, der søndag formiddag åbnede i haven ved Bangsebrohus.

Hotellet, der tilbyder kunstige, men gode opholdssteder for insekter, var én af de aktiviteter, børn og voksne kunne deltage i i anledning af den landsdækkende "Naturens Dag".

Det var otteårige Noah Bekker Kronow fra Systofte, der fandt både ormen og edderkoppen og hjalp dem til rette i deres nye omgivelser.

Med til indflytningen var også præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, som uformelt dukkede op til det lokale arrangement på vej hjem fra en barnedåbsfest i Idestrup.

Hun har i øjeblikket travlt med at udbrede sin forenings budskab om ukrudtsmidlet Glyfosat og Roundups skader på naturen og ønsket om at få sprøjtemidlet forbudt, som det netop er blevet i Tyskland.

Men det var i natur-kærlighedens navn, hun besøgte Bangsebrohuset.

- Det er netop sådanne dage, hvor børn og voksne kan mærke, hvor meget godt naturen bidrager med, at vi får styrket vores kærlighed til naturen. Og det er den kærlighed, der skal være drivkraften til at passe bedre på vores natur, som virkelig er under pres, mener Maria Reumert Gjerding og henviser til den rapport, der netop er kommet fra Aarhus Universitet, som viser, at den danske natur ikke har fået det bedre i de seneste seks år.

Noah Bekker Kronows glæde ved naturen fejler ikke noget, og han ville gerne vide mere om både orme, edderkopper, natsværmere, vilde bier og sommerfugle, som også kan få et værelse på insekthotellet.

Bangsebrohus, der lagde græs til "Naturens Dag", fungerer som udflytterbørnehave for børn fra Sofiehuset og Firkløveren, som derfor i det daglige kommer tæt på naturen.

Bestyrelsesformand i Firkløveren Mette Rygaard Poulsen kunne glæde sig over, at arrangementet var velbesøgt både fra egne rækker og udefrakommende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce