cookie-og-privatlivspolitik
Der var mange udklædninger i hallen lørdag.

15

Billeder

Der var mange udklædninger i hallen lørdag.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Nørdkøbing for legebørn i alle aldre

Popkultur for fuld skrue og legen fortsætter næste år.
18. oktober 2021 kl. 13:50 Af Hans Gandrup

NYKØBING - Det er da helt åndssvagt, men nej - hvor er det fedt!

Grinene og glæden var ikke til at overhøre, da Thomas Bøye, Malte Ziegler og Toni Olsen lørdag eftermiddag forlod Nykøbing Hallen bevæbnet med hver deres Star Wars-lyssværd ...

Udbruddet handlede om eftertanken: Hvad skal vi egentlig med et lyssværd herude i hverdagen. Men svaret giver også sig selv: Vi skal lege.

Det var præcist, hvad det handlede om for både arrangører, udstillere og gæster til "nørdmessen" i hallen.

Ingen dybere mening. Udover at have det sjovt. Nørderne foldede sig ud med populær popkultur i de mest forskelligartede variationer.

Annonce

Fra fuld udklædning i Star Wars-udstyr til gigantiske Warhammer-kostumer, et imponerende "Tilbage til fremtiden"-køretøj, Mad Max-bil, retro-computerspil, figurspil i de mest sindrige detaljer inklusive navngivne soldater fra anden verdenskrig, tryllestave og meget, meget mere.


Lidt nervøse

For arrangørerne Benjamin Rasmussen og Søren Baunsgaard - begge inkarnerede nørder - var der dog også et lille, men ikke uvæsentligt, alvorligt element i messen. Ville den overhovedet lykkes?

- Vi havde jo en fantastisk messe i 2019. Men sidste år stoppede corona os. Så vi er lidt nervøse i år, om publikum stadig kommer, så det kan hænge sammen, lød det fra de to lørdag formiddag.

Da det hele var overstået, kunne de ånde lettet op.

- Vi havde 600 gæster inde. Og det løber rundt med 500. Så vi er tilfredse. Og klar på, at der også skal være Nørdkøbing her i hallen næste år. Nu lykkedes det os ovenikøbet at få aftaler i stand med nogle flere her på messen, som godt vil give en hånd med i forhold til det praktiske næste gang. Det ser vi frem til, for det er en stor opgave, men messen her i byen er kommet for at blive, siger Benjamin Rasmussen.

Annonce

Leg for humøret

Det er legebarnet i de fleste altså også.

- Vi har været bidt af Warhammer, siden vi var knægte. Nu er vi 30'erne og er det stadig. De senere år har vi så lavet de her kostumer i fuld størrelse - og lidt til, forklarer Michael Lauritsen og Frederik Furbo, mens de køler lidt ned i et forholdsvis stilfærdigt hjørne af hallen efter adskillige runder i det store udklædnings-udstyr.

Bag dem sidder familie og kigger smilende - og lidt overbærende - til.

- Jeg skal ud at lege en gang imellem. Ellers bliver man da i skidt humør. Det accepterer familien fuldt ud - indtil videre i hvert fald, griner Frederik Furbo.


Vækker følelser

Ude blandt gæsterne går 42-årige Jonas Christensen omkring som Star Wars-soldat.

Annonce

- Jeg har altid syntes, at det var en fantastisk dragt. Så da jeg fik mulighed for at få en, var der ikke noget at betænke sig på. Så kommer jeg også gratis ind til premiere på filmene, konstaterer han med en hul latter bag visiret, inden turen går ud blandt andre udklædninger og uhyrer ...

Men uhygge er der nu ikke noget af i hallen. Kun hygge og godt humør.

- Det her er ikke en samlermesse. Det er en messe for mange ting - men med fællesnævneren at lege. Jeg kan se, at mange gæster også stopper op ved nogle af standene, fordi et eller andet fænger og måske vækker en følelse, fra da man var barn eller ung. Så rammer vi et af de vigtigste formål med messen, siger Søren Baunsgaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE