cookie-og-privatlivspolitik
Multihallen skal blandt andet kunne bruges til håndbold, brydning og koncerter.
Multihallen skal blandt andet kunne bruges til håndbold, brydning og koncerter.
Foto: Rambøll

Guldborgsund

Nu bliver det alvor med ny hal

Styregruppe skal tage stilling til udbudsmaterialet for en ny multihal mellem stadion og hallerne.
19. oktober 2020 kl. 08:41 Af David Arnholm

Annonce

Tirsdag slutter høringsperioden for det lokalplanforslag, der skal bane vejen for en ny multihal i Nykøbing. Og på onsdag er der møde i styregruppen for hallen.

Her orienteres styregruppen om det materiale, der vil ligge til grund for udbuddet af opgaven med at udtænke, tegne og bygge den nye hal. Her bliver der tale om en omvendt licitation. Det vil sige, at byderne ikke skal konkurrere om at give den bedste pris på hallen.

I stedet ligger det fast, at kommunen vil bruge 65 millioner kroner eksklusive moms på byggeriet, og det er så op til byderne at give bud på, hvad de kan levere til den pris.

Inden firmaerne giver deres bud, vil de 23. oktober kunne komme til et møde og spørge til projektet. Og inden de endelige bud skal afleveres 12. februar 2021, vil der også være en forhandlingsrunde, hvor byderne kan præsentere deres indledende bud og nå at rette dem til.

For at kunne byde på opgaven skal man prækvalificeres, og herefter vil man få 150.000 kroner eksklusive moms for at give et indledende tilbud og yderligere 50.000 kroner eksklusive moms, når man afleverer det endelige bud.

For at spore byderne ind på opgaven har kommunen i samarbejde med Rambøll udarbejdet nogle skitser til inspiration, ligesom der er lavet et omfattende byggeprogram, som i detaljer fortæller om alle ønskerne til den fremtidige hal.

Hvordan hallen ender med at se ud vil altså først stå klart næste år, men der er dog fire mindstekrav, som tilbudsgiverne skal respektere:

o Når multihallen er opstillet til brydeturneringer, skal hallen have et sammenhængende frit gulvareal på minimum 60 gange 20 meter udover tribuner og andre siddepladser

o Når multihallen er opstillet til træning, skal hallen have et sammenhængende frit gulvareal på minimum 45 gange 48 meter udover tribuner og andre siddepladser.

o Når multihallen er opstillet til afvikling af håndboldkampe i henhold til Dansk Håndbold Forbunds krav, skal hallen være indrettet med siddepladser til minimum 2.500 tilskuere og ståpladser til 500 tilskuere.

o Multihallen skal have en frihøjde på minimum 12 meter over hele hallen, eksklusive spærkonstruktioner, teknikgange og lignende.

Når buddene skal bedømmes, vil den arkitektoniske og funktionsmæssige værdi blive vægtet med 50 procent. Byggeriets bæredygtighed og driftsvenlighed vil vægtes 30 procent. Og proces, organisation og bemanding vil tælle for 20 procent.

Hvem, der skal vinde, vil blive afgjort af et bedømmelsesudvalg med fem-seks medlemmer, nemlig leder Søren Petersen fra kommunens ejendomscenter, seniorkonsulent Kristian Buur fra Rambøll, en-to brugere samt fire teknikere fra ejendomscentret og kommunens kultur- og fritidsafdeling.

Læs også artiklerne: "Store ambitioner bag multihallen" og "Sådan bliver den nye multihal"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce