cookie-og-privatlivspolitik
De mange halmballer, der stod ved Torvet onsdag, er med til at bringe uhygge i gaderne, når de fordeles rundt omkring. Foruden Torvet pyntes også Jernbanegade, Østergågade, Lilletorv og Store Kirkestræde til uhygge.
De mange halmballer, der stod ved Torvet onsdag, er med til at bringe uhygge i gaderne, når de fordeles rundt omkring. Foruden Torvet pyntes også Jernbanegade, Østergågade, Lilletorv og Store Kirkestræde til uhygge.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Nu bliver det uhyggeligt i gaderne

Trods restriktioner bliver der lavet Halloween (u)hygge i gaderne.
28. oktober 2020 kl. 16:54 Af Niki Treumer Mogensen

FAKTA
Halloweenfejring i Nykøbing
Halloween markeres fra onsdag til søndag.
Vores Nykøbing står bag og har opsat omkring 500 græskar på Torvet og i de nærliggende gader.
Sophieskolen, Østerbroskolen og Nordbyskolen har pyntet 125 af dem.
Bandet "Det Glade Vanvid" spiller monstermusik i gaderne onsdag og torsdag klokken 14 til 16 og fredag klokken 16 til 18.
Fredag er der også yderligere aktiviteter, herunder mulighed for at få ansigtsmaling på Torvet mellem klokken 14 og 18 og at møde dragen Fluffy i et gående gadeteater mellem klokken 16.00 og 16.45.

NYKØBING Skulle nogen have undret sig over de halmballer, der tirsdag stod nær Torvet og den aktivitet, der er centrum i disse dage med oppyntning, så er svaret slet ikke hyggeligt.

Det er nemlig uhyggen, der er i spil, for det er halloween, der banker på døren.

Oppyntningen er arrangeret af Vores Nykøbing, og city- og erhvervschef deri, André Andersen, fortæller onsdag morgen, at der bliver knoklet med arbejdet.

- Vi gav den fuld gas i går med en masse hjælpere fra kommunen, og vi fortsætter de næste dage med at putte lidt mere på, for vi er ikke færdige endnu, siger han og fortsætter om tiltaget, hvor der kommer gående musikere og gadeteater:

- Det er det, vi kan, når vi har forsamlingsforbud. Folk skal selvfølgelig stoppe op og se, hvad der er, men de må gerne lige se sig omkring, så hvis der er for mange - altså mere end 10 - at de så lige spreder sig lidt igen. Vi er nødt til at gøre et eller andet, så det ikke er corona det hele, og vi har planlagt det længe, som vi gør med alle vores arrangementer.

Annonce

Derfor må foreningen løbende tilpasse sig de nye regler, der kommer. Alligevel håber han, at tiltaget spreder glæde.

- Vi håber, at folk kommer og får en god oplevelse i byen, når de går igennem den, med vores udsmykning. Og selvfølgelig at de vil handle lokalt, siger han.


Musik og teater i gader

Foruden de store mængder halm består udsmykningen blandt andet af op mod 500 græskar. Vores Nykøbing har sat små 400 ud, og så har skolerne budt ind.

- Nogle klasser på Sophieskolen, Østerbroskolen og Nordbyskolen har været søde og udsmykket 125 græskar, som kommer op i dag, fortæller André Andersen.

Halloweenmarkeringen varer fra i dag onsdag frem til søndag, og det sker også af praktiske årsager, afslører citychefen. Arbejdet med at pynte op er nemlig så stort, at det ville være en skam at pille den ned efter én dag.

Annonce

Onsdag til fredag suppleres pynten af musikerne i "Det Glade Vanvid", der gående spiller monstermusik, og fredag kan man møde gadeteateret med dragen Fluffy, ligesom det bliver muligt at få lavet ansigtsmaling på Torvet.

- Og det er jo ikke nogen skam at gå med maske til halloween, siger André Andersen med henvisning til, at der fra torsdag skal bæres maske i butikkerne.

Generelt forventer han, at halloween med tiden kommer til at afløse fastelavn.

- Vi startede lidt sidste år med det, da vi havde føråbning af det nye torv, og vi regner med at gøre mere og mere ud af det de kommende år. Det vokser bare i hele Europa, Danmark og her i Nykøbing. Rigtig mange er interesserede i det, de der græskar kan bare et eller andet, og det er sjovt at lave sådan nogle tossede ting, siger han og tilføjer:

- Man kan godt risikere at blive forskrækket, når man går gennem byen fredag eftermiddag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE