cookie-og-privatlivspolitik
Så er det slut med at køre for hurtigt på den nordlige strækning af Gaabensevej. Stærekassen er nu i brug.
Så er det slut med at køre for hurtigt på den nordlige strækning af Gaabensevej. Stærekassen er nu i brug.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Nu er stærekassen tændt

Stationær fartmåling i funktion.
07. november 2018 kl. 18:30 Af , Martin S. Poulsen

Annonce

STUBBERUP Vejdirektoratet og Rigspolitiet er nu klar til at tænde for de første ATK-standere, populært kaldt stærekasser, som i de seneste måneder er blevet opsat forskellige steder i landet. Stærekassen på Gaabensevej blev sat i funktion i går tirsdag. Det betyder, at de nu kan begynde at blitze, når bilisterne kører forbi dem med for høj fart.

- Jeg har store forventninger til, at stærekasserne vil være med til at øge trafiksikkerheden på de strækninger, hvor risikoen for ulykker er stor. Udenlandske erfaringer viser nemlig, at kombinationen af stationære og mobile fartkontroller er en rigtig god måde at få bilisterne til at holde fartgrænserne og derved forbedre trafiksikkerheden, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

På 11 lokationer i hele landet opsættes der i alt 20 stærekasser. Stærekassen på Måløv Byvej i Ballerup var den første, der blev sat op i juni, og den er siden blevet testet sammen med politiets it-systemer. 

Stærekasserne er dog blevet mødt med uvilje flere steder. I begyndelsen af oktober blev en stærekasse i Albertslund smadret, og også stærekasser i Aarhus, ved Måløv og på Mors er blevet udsat for hærværk, inden de kunne tages i brug. mspKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

AF: JOHN WENNERWALD

Fælles selskabsskat – ja tak! 03. marts 2019 kl. 22.08

Annonce