Annonce
Guldborgsund

Nu har Karina endelig fået SU

Nu kan 21-årige Karina Prittwitz endelig trække på smilebåndet. Hun har netop efter mange måneders hård kamp fået SU-godkendt den universitetsuddannelse i Japan, som hun er optaget på. Foto: Anders Knudsen

En lang og hård kamp for SU i Japan er nu slut for Karina Prittwitz.

NYKØBING - Jeg begyndte at tude af glæde!

Det fortæller 21-årige Karina Prittwitz om tidspunktet, da det gik op for hende, at studiet Bachelor of Business Administration på Ritsumeikan Asia Pacific University i Japan er blevet SU-godkendt.

Dermed er otte måneders hård kamp slut for at få den fireårige uddannelse SU-godkendt (se faktaboks).

I meddelelsen fra SU-Styrelsen, som Karina Prittwitz modtog via e-Boks 1. december, står der, at "Vi har foretaget en fornyet behandling af din ansøgning på baggrund af de oplysninger, som du har fremsendt den 8. november 2019 samt vores opfølgende korrespondance med Ritsumeikan Asia Pacific University. På baggrund af de nye oplysninger i sagen, har vi godkendt uddannelsen med titlen Bachelor of Business Administration som SU-berettigende".

- Jeg er ufattelig lettet over, at jeg nu er blevet bekræftet i, at jeg hele tiden har haft ret i, at der er tale om en uddannelse på fuld tid. Det har været en meget hård, frustrerende og langsommelig proces, fortæller Karina Prittwitz og tilføjer:

- Jeg har brugt ufattelig meget tid på det, og det har taget tid fra at kunne søge legater og lære japansk, fortæller hun.

Karina Prittwitz skulle i slutningen af november aflevere dokumentation til de japanske myndigheder, for at hun i løbet af de fire år, uddannelsen i Japan tager, kan forsørge sig selv. Derfor blev hun nødt til at låne 300.000 kroner af sin familie.

- Det gør jeg stadig, for den dokumentation kan ikke laves om. Men med SU-godkendelsen kan jeg betale lånet noget hurtigere tilbage, end det ellers så ud til, fortæller hun.

Hun føler sig også taknemmelig overfor det politiske pres, de lokale folketingsmedlemmer har lagt på SU-Styrelsen og den ansvarlige minister efter Folketidendes omtale af hendes kamp for få SU i Japan.

- Jeg er sikker på, at sagen ikke havde fået det udfald, som nu er tilfældet, hvis ikke sagen politisk var blevet taget op, slår hun fast.

Karina Prittwitz oplyser til Folketidende, at hun ud fra meddelelsen fra SU-Styrelsen ikke er meget klogere på, hvilke nye oplysninger der har gjort, at uddannelsen i Japan nu er blevet SU-godkendt.

Folketidende har derfor rettet henvendelse til SU-Styrelsen for at få svar på, hvilke nye oplysninger styrelsen lægger til grund for SU-godkendelsen.

I en mail til Folketidende svarer fuldmægtig Søren Lindgreen Jespersen således:

- Den 8. november 2019 modtog Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte et brev fra Ritsumeikan Asia Pacific University med oplysninger om kravene til undervisningens tilrettelæggelse, herunder at studerende skal gennemføre 30-32 credits per år. På baggrund af disse oplysninger genoptog styrelsen sagen med henblik på at vurdere, om der var grundlag for at træffe en ny afgørelse. Den 27. november 2019 uddybede universitetet overfor styrelsen, at universitetet definerer en studiebelastning på 30-32 credits per år for bachelorstuderende som fuld tid. På det grundlag er det styrelsens vurdering, at uddannelsen lever op til betingelsen om at være tilrettelagt på fuld tid.

Karina Prittwitz mener dog stadig, at der er et hul i systemet, når det viser sig at være så vanskeligt for unge at komme til udlandet for at studere.

- Derfor håber jeg også, at blandt andre René Christensen (DF) fortsat vil have sagen i baghovedet, hvis der en dag åbner sig en mulighed for at kigge på systemet, siger Karina Prittwitz.

Nu kan 21-årige Karina Prittwitz endelig trække på smilebåndet. Hun har netop efter mange måneders hård kamp fået SU-godkendt den universitetsuddannelse i Japan, som hun er optaget på. Foto: Anders Knudsen

Karina Prittwitz har siden april kæmpet en hård kamp for at få SU-godkendt studiet Bachelor of Business Administration på Universitetet Ritsumeikan Asia Pacific University i Japan.
Hendes ansøgninger er flere gange blevet afvist i SU-Styrelsen med henvisning til, at hun fra universitetet ikke har skaffet den nødvendige dokumentation for, at der er tale om en uddannelse, der er normeret til 60 ETCS-points pr. år, svarende til en uddannelse på fuld tid.
Karina Prittwitz har flere gange forgæves forsøgt at få oplyst hos SU-Styrelsen præcis, hvilken dokumentation styrelsen efterspurgte.
I desperation kontaktede hun i oktober Folketidende og en række lokale folketingsmedlemmer. Flere af folketingspolitikerne stillede spørgsmål i sagen til forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Hun afviste dog at gå ind i den konkrete sag.
Men efter det massive politiske fokus på sagen valgte SU-Styrelsen at give Karina Prittwitz et eksempel på dokumentation for en anden SU-godkendt uddannelse i Japan, som Ritsumeikan kunne tage udgangspunkt i som endnu et forsøg på at dokumentere overfor styrelsen, at uddannelsen gennemføres på fuld tid. Samtidig valgte styrelsen at indgå i en direkte dialog med Ritsumeikan.
1. december modtog Karina Prittwitz en meddelelse fra SU-Styrelsen om, at uddannelsen Bachelor of Business Administration på baggrund af de nye oplysninger i sagen er blevet godkendt som SU-berettiget.

  • Nu kan 21-årige Karina Prittwitz endelig trække på smilebåndet. Hun har netop efter mange måneders hård kamp fået SU-godkendt den universitetsuddannelse i Japan, som hun er optaget på. Foto: Anders Knudsen
  • Nu kan 21-årige Karina Prittwitz endelig trække på smilebåndet. Hun har netop efter mange måneders hård kamp fået SU-godkendt den universitetsuddannelse i Japan, som hun er optaget på. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken