cookie-og-privatlivspolitik
Tre repræsentanter for Gedsers ungdom: Emil Kirkegaard, Rasmus Lykkeby og Rasmina Lillieholm har taget aktivitetspladsen i brug.

7

Billeder

Tre repræsentanter for Gedsers ungdom: Emil Kirkegaard, Rasmus Lykkeby og Rasmina Lillieholm har taget aktivitetspladsen i brug.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Ny legeplads for alle aldre

Har med aktivitetspladsen fået helt nye muligheder for udendørs træning på tværs af alder - og for både lokale og turister.
01. august 2020 kl. 08:30 Af Birgitte Grønning

Annonce

GEDSER Rasmine og Rasmus på hver 14 år har fået nyt legetøj. Det samme har 73-årige Tonny Pedersen.

Underholdningen er skudt op på et solidt faldunderlag bag Gedser Idræts- og Medborgerhus, hvor et nyt anlæg med stationstræning og multifunktionelt aktivitets- og boldspilsområde er klar til at blive taget i brug.

Her er også redskaber, som ældre kan bruge til at træne og vedligeholde trappegang, balance og skuldertræning. Og her er borde og bænke med solsejl, som kan give skygge til socialt samvær mellem og efter træningen.

Gedser har med aktivitetspladsen fået helt nye muligheder for udendørs træning på tværs af alder - og for både lokale og turister.

Rasmus Lykkeby og Rasmina Lillieholm og deres kammerat Emil Kirkegaard på 17 år har allerede taget godt imod de nye muligheder.

- Det er et godt alternativ til det indendørs fitnesscenter, hvor man jo skal have et medlemskab for at komme ind. Her kan alle træne sammen, uden at det koster noget, siger Emil Kirkegaard.

Tonny Pedersen er i gang på crosstraineren.

- Den er lige så god, som den vi har indendørs, hvor der godt kan blive ulideligt varmt om sommeren, så jeg tror gerne, jeg vil træne ude nu, fortæller han og aktiverer den QR-kode, der giver ham instruktioner på mobiltelefonen.

I tre år har Sydfalster IF med Karin Ringsing i spidsen arbejdet på at skrabe penge sammen til aktivitetspladsen. 880.000 kroner er blevet til, og for de penge har man fået træningsfaciliteter fra den øverste hylde.

- Maskinerne er af den bedste kvalitet og de mest moderne, fastslår Karin Ringsing.

Pengene er givet i støtte fra Lokale og Anlægsfonden, LOA, Guldborgsund Kommunes Outdoorpulje, DIF DGI Foreningspulje, Lokale Aktions Grupper, LAG Lolland Falster, Nordea-fonden, Gedser Cykeludlejning og Sydfalster Idrætsforening.

Fredag 14. august klokken 16 til 18 er der officiel indvielsesfest på aktivitetspladsen. Borgmester John Brædder klipper snoren, Nykøbing F. Garden underholder, og der er lidt til ganen. Alle er velkomne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce