Annonce
Guldborgsund

Ny skole bygges i Sundby

Efter en længere proces, der blandt andet omfattede et borgermøde, har politikerne nu besluttet, hvor den nye Sundskolen skal bygges. Foto: Jan Knudsen

Børne-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune har i dag truffet beslutning om placering af en ny Sundskolen.

Længere tids intens debat om, hvor en ny skole bør bygges, har fået en konklusion: Børne-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune har på sit møde onsdag besluttet at placere den nye Sundskolen i Sundby som et barmarksprojekt vest for Sundby Allé. Det betyder, at der skal bygges en helt ny Sundskolen tæt ved den eksisterende, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Udvalget har truffet beslutningen efter både at have gennemført en høringsproces og et borgermøde, ligesom politikerne har set på en fremskrivning af det forventede børnetal i de kommende år.

- Det er et enigt udvalg, der har truffet beslutningen, og det glæder mig. Det er en meget vigtig beslutning, og derfor er det væsentligt, at vi er enige på tværs af udvalget, og at det er en fælles beslutning, siger formand Simon Hansen (S).

Udvalget har i processen kigget på tre forskellige modeller for den nye Sundskolen: Et nybyggeri i Sundby over for den eksisterende skole på bar mark, som er den model, man har valgt. En ny skole på samme matrikel, som den eksisterende. Eller opførelse af en helt ny skole i Toreby.

Politikerne har i deres beslutning blandt andet lagt vægt på, at skolen skal ligge dér, hvor de fleste børn bor, og at man gennem et nybyggeri på et større areal kan få den skole, man gerne vil have.

- Der er mange fordele ved at bygge på en bar mark i stedet for at bygge nyt på den eksisterende matrikel. Blandt andet kan vi udvikle og skabe en skole med lige præcis det udtryk og de muligheder, som vi og borgerne ønsker. Desuden kan de eksisterende skolebygninger fungere helt uden problemer, mens der bygges nyt. Og så understøtter det bosætningsstrategien i kommunens tredje største byområde, siger Simon Hansen.

Udvalget har i dag kun taget stilling til selve placeringen af Sundskolen. Herfra begynder planlægningen af selve byggeriet. Det betyder også, at man fra politiske side vil fortsætte dialogen og inddragelsen af lokalsamfundet. Både i forhold til skolens profil og i forhold til den fysiske udformning, trafikplaner med videre.

Eksempelvis understreger udvalget, at der i forbindelse med projektet også vil blive udarbejdet en ny trafikplan, der skal sørge for sikre skoleveje i hele distriktet, herunder også for børnene i Toreby.

Allerede i maj måned blev der afholdt et borgermøde, hvor der kom mange gode idéer, som politikerne har taget med sig videre.

- Borgerne har i denne proces udvist stor interesse for sagen, og vi håber, at alle vil bringe deres engagement med ind i det nye skoleprojekt, siger Simon Hansen.

Læs kommentarer og reaktioner i Folketidende torsdag.

  • gul_borgermøde ny skole1
    Efter en længere proces, der blandt andet omfattede et borgermøde, har politikerne nu besluttet, hvor den nye Sundskolen skal bygges. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Annonce
Annonce
Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Klip og bøder på Vestlolland

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Annonce
Annonce
Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget