cookie-og-privatlivspolitik
Fra juni 2015 til november 2016 var Sophie Løhde (TV) sundhedsminister. Allerede den gang var der kritik af Sundhedsplatformen, som var indført i Region Hovedstaden. Kritikken fortsatte, mens Ellen Trane Nørby (TH) var sundhedsminister fra november 2016 til juni 2019. Nu vil Sophie Løhde vide, om den nye regering vil kræve Sundhedsplatformen skrottet.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Guldborgsund

Ny storm om Sundhedsplatform

Venstres sundhedsordfører spørger regeringen, om Sundhedsplatformen bør afvikles.
18. september 2019 kl. 13:10 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER "Mener regeringen, at sundhedsplatformen bør afvikles snarest muligt?"

Sådan spørger sundhedsordfører Sophie Løhde (V) nu direkte sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Spørgsmålet kommer, efter at Overlægerådet på Sjælland forleden anbefalede en skrotning af det udskældte it-system.

Sophie Løhde mener, at Region Sjælland og Region Hovedstaden bør fremlægge en vurdering af, om Sundhedsplatformen kan komme til at virke - og i givet fald hvornår og med hvilke omkostninger.

Men dermed løber hun en åben dør ind. Mandag besluttede Forretningsudvalget i Region Sjælland nemlig, at det vil have forelagt "en samlet, konkret og prioriteret plan for rettelser og forbedringer af Sundhedsplatformen, som dækker både Region Sjælland og Region Hovedstaden. Planen skal indholde målbare mål, der kan følges op på, tidsmæssige milepæle, samt kommunikationstiltag i forhold til både medarbejdere og borgere."

- Vi tror, det bedste er at bruge vores energi på at få rettet de ting, der er. Ellers skal man starte helt forfra med udbud og uddannelse og implementering af et nyt system. Det vil tage fem-seks år, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Læs hele artiklen "Minister afkræves svar om Sundhedsplatformen"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce