cookie-og-privatlivspolitik
Den nye kabelbane findes ved Fejøgade 2 nær det nye pop op-område og har åbent frem til september. Skibstrafik i uge 33-34 vil give et lille ophold, men ellers er der åbent torsdag til søndag hver uge.

3

Billeder

Den nye kabelbane findes ved Fejøgade 2 nær det nye pop op-område og har åbent frem til september. Skibstrafik i uge 33-34 vil give et lille ophold, men ellers er der åbent torsdag til søndag hver uge.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Ny vandattraktion klar

Kabelbanen på Nykøbing Havn er omsider klar til gæster efter flere forsinkelser.
22. juli 2021 kl. 15:40 Af Niki Treumer Mogensen

NYKØBING Endelig.

Klokken 16 torsdag eftermiddag åbner Nykøbings ny vandattraktion, kabelbanen, på havnen. Dermed kan gæster komme og prøve banen, hvor man hives afsted via et håndtag forbundet til kablet, mens balancen på brættet skal holdes.

Fredag i sidste uge blev banen omsider godkendt, fortæller Kasper Mogensen fra Guldborgsund Aquatic Sport, der står bag tiltaget:

- Det gik nemmere, end vi havde turdet tro på. Han, der godkendte den, var meget tilfreds og mente, at vi havde gjort os umage.

Virksomheden Force Inspection godkendte banen, og sammen med politiets godkendelse, der skete ved samme anledning, tog kontrollen halvanden time.

Annonce

Foreningen havde fået en erfaren fyr fra Copenhagen Cable Park ned at hjælpe med at stille banen klar. Der var kun én ting, der skulle rettes i kontrollen.

- Vi manglede en ekstra lås på en wire. Der havde vi kun sat én låsemekanisme på, og der skulle en ekstra en til, men det satte vi på, mens han var der, siger Kasper Mogensen.

Så kunne prøveturene, så de frivillige, der skal styre banen, når offentligheden får adgang, begynde. Dem er en stor del af de seneste fire dage brugt på, men derudover har der været masser at se til.

- Vi havde et instruktørkursus i går (tirsdag, red.) og et igen i aften (onsdag, red.), hvor vi lærte de frivillige, hvordan de skal vejlede kunderne med udstyr oppe på land, inden de kommer på vandet, og hvordan de skal hjælpe dem, når de er derude, siger Kasper Mogensen, som sammen med andre frivillige også gjorde klar på kajen onsdag formiddag:

- Vi skal klargøre faciliteter ved siden af, som vi gerne vil have klar. Der bliver omklædning, og vi vil også gerne have en udendørs bruser, som man kan skylle sig under, men jeg ved ikke, om det hele bliver klar til torsdag. Vi tager det løbende og arbejder benhårdt på at få det klar.

Annonce

15 frivillige skal skiftes til at bemande banen. Dens åbningstider bliver torsdag og fredag klokken 16 til 20 og lørdag og søndag klokken 12 til 20.

Skulle der komme flere frivillige til, eller vil de nuværende lægge flere timer, udvides åbningstiderne måske, men foreningen vil hellere overraske positivt ved at melde ekstra åbningstider ud på sociale medier end ved at skuffe og gøre det modsatte.

Det koster i øvrigt 300 kroner at suse rundt på banen i en time, hvor man skiftes med fem andre og lige kan få vejret imellem turene. Et åbningstilbud giver adgang resten af sæsonen også for 300 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE