cookie-og-privatlivspolitik
Niklas Petersen lærer teknikker fra sig til Cecilie Nielsen (til venstre), Anja Larsen og Daniel Bülow Nielsen i havkajakken.

2

Billeder

Niklas Petersen lærer teknikker fra sig til Cecilie Nielsen (til venstre), Anja Larsen og Daniel Bülow Nielsen i havkajakken.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Nye kajakker og cykelspor

Gedser Naturcenter holdt lørdag åbent hus.
10. september 2019 kl. 07:00 Af Birgitte Grønning

Annonce

GEDSER 17-årige Daniel Bülov Nielsen er kæntret i sin havkajak. Heldigvis er Niklas Petersen i nærheden, og han forklarer roligt, hvordan Daniel skal gøre for at redde sig selv og kajakken i land.

Og heldigvis foregår øvelsen på græsplænen ved Gedser Naturcenter, hvor aspirerende havkajakinstruktør Niklas Petersen er i færd med at lære teknikkerne fra sig til de unge fra Toldhuset.

Naturcentret holdt lørdag åbent hus, hvor der var musik, pølser på grillen og fremvisning af de nye tiltag, som Toldhuset arbejder med i den tidligere lejrskole.

Herunder hører fire nye havkajakker, som Daniel og de andre beboere i Toldhuset bliver klædt på til at kunne udleje og vejlede turister i brugen af til foråret.

Nyt er også et mountainbikespor, som står til fri afbenyttelse af alle med hang til fart i naturen.

Har man ikke sin egen cykel, kan man snart leje en i Gedser Naturcenter.

Det hele handler om at udvide kystnaturoplevelserne i Gedser, samtidig med at de unge under STU-uddannelse i Toldhuset får udvidet deres kompetencer.

20-årige Anja Larsen har boet i Toldhuset i en måned, og hun har været med til at luge og gøre klar til cykelsporet.

- Jeg er ellers mest en mad-pige, men jeg kan også godt lide at være med her ude i naturen. Hvis man har en dårlig dag, hjælper det at komme ud i frisk luft, fortæller Anja Larsen.

Havkajakkerne er købt for 60.000 kroner af de midler, Gedser Bylaug har fået til at skabe aktiviteter ved kysten.

Pengene - som er en del af en større portion på 388.000 kroner - kommer fra Liv og Lands landdistriktspulje og Nordea-fondens kystpulje.

Gedser Naturcenter drives i et samarbejde mellem bylavet, Gedser Grundejerforening, Toldhuset og Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce