cookie-og-privatlivspolitik
Sydfalster Varmeværk i Væggerløse har solceller. Nu åbnes for op mod seks flere lignende projekter.
Sydfalster Varmeværk i Væggerløse har solceller. Nu åbnes for op mod seks flere lignende projekter.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Nye regler for solceller

Solcelleparker er nået et skridt nærmere.
16. august 2019 kl. 16:00 Af Maria Juel Glasius

Annonce

GULDBORGSUND 350.000 personer, eller hvad der svarer til 127.000 husstande på fire personer. Så meget strøm vurderer embedsfolk i Guldborgsund Kommune, at seks forskellige solcelleprojekter vil kunne dække.

Derfor satte et enigt byråd torsdag aften gang i arbejdet med en lokalplan og et plangrundlag for oprettelsen af de foreløbigt seks solcelleparker.

Vedtagelsen foregik uden deltagelse af Venstres Henrik Høegh-Andersen og borgmester John Brædder (G), der er vurderet inhabile i sagen. De har begge sat deres navn på et par af projekterne.


Generelle principper

Men før man kan oprette parkerne, skal der laves generelle principper. Det har teknik, miljø og ejendomsudvalget arbejdet på, og disse punkter blev også vedtaget i enighed i byrådet.

- Det er meget vigtigt, at man tager hensyn til naboerne. Det er godt, at der skal være minimum 100 meter til nærmeste beboelse, og at der skal plantes læbælter af mindst en meter i højden. Borgere skal kunne gå frit på etablerede stier. Vi ser gerne, at de etableres på lavtliggende områder og bag tekniske anlæg, motorveje og industriområder. Grundvandsområderne beskyttes, og der sprøjtes ikke mellem panelerne, men afgræsses af får eller høns, lød det fra Lis Magnussen (V).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce