cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Med de nye regler har man på Fund bar også startet "drinks to go" op igen, ligesom man gjorde i foråret, fortæller Mathias Mørch Posborg-Ebenezerson, der sammen med Louise Mørch Posborg-Ebenezerson ejer Fund bar.
Foto: Ingrid Riis/arkiv

Guldborgsund

Nye regler skaber usikkerhed for barer

Med de nye coronaregler for barer og værtshuse skal man have lokket gæsterne til at ændre adfærd, hvis omsætningen skal blive som hidtil.
28. september 2020 kl. 06:39 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING Lørdag i sidste uge trådte nye regler i kraft for restauranter, barer og værtshuse.

De nye regler betyder blandt andet, at der skal være lukket klokken 22.00, og både gæster og personale skal bære mundbind, i hvert fald hvis man som gæst færdes på stedet og ikke sidder på sin plads.

- Det er ikke sjovt at være barejer. Vi laver vores penge mellem 22.00 og 24.00 hernede, fortæller Mathias Mørch Posborg-Ebenezerson, ejer af Fund bar på Slotsbryggen.

Hos Slap A' i Nykøbing har ejer Alicja Ley dog oplevet, at folk er begyndt at komme tidligere.

- I går (torsdag red.) kom de unge mennesker allerede klokken 17.00. Alle har beskyttelsesmaske på, spritter hænder og alt det der. Det fungerer fint, fortæller hun.

Sidste lørdag måtte Alicja Ley dog se omsætningen halveret på grund af de nye regler.

På Fund bar havde Mathias Mørch Posborg-Ebenezerson også en alternativ lørdag.

- Omsætningen var fin, men det lignede jo ikke en almindelig lørdag. Der kom mange, og jeg måtte også afvise nogle, så det er jo også tegn på, at der kom mere end 20. I går torsdag var ret stille, men det kan torsdage også godt være, så hvor bekymret jeg skal være, ved jeg ikke helt endnu, fortæller Mathias Mørch Posborg-Ebenezerson, der indtil videre kun har haft tre åbningsdage under de nye corona-restriktioner.

- Indtil nu er det ikke fuldstændig forfærdeligt, men det er absolut heller ikke særlig sjovt, konstaterer han.

På Café Nutiden og Slottet i Nykøbing er folk også begyndt at komme tidligere grundet de nye lukketider.

- På den måde er omsætningen ikke helt ingenting, fortæller Brian Ipsen, der er ejer af værtshusene Café Nutiden og Slottet.

Folk lægger dog ikke helt så mange penge, som de plejer.

- Men det er noget, man lige kan overleve på, fortæller Brian Ipsen.

Påbuddet om mundbind har dog fået flere kunder til at blive væk fra Slap A', hvilket kan mærkes på omsætningen, fortæller Alicja Ley.

På Fund bar har påbuddet også fået en blandet modtagelse, fortæller Mathias Mørch Posborg-Ebenezerson:

- De første fire knægte, der kom ind lørdag formiddag, havde ikke mundbind på, hvor jeg skulle sige det allerede til de første gæster. Men de undskyldte og gik hen og fandt deres koner og mundbind og kom ind igen. Men jeg havde også en ung pige, der mente, hun var fritaget for mundbind, da der var rigtig travlt om aftenen. Hun fortalte, at hun var fritaget for mundbind til offentlig transport, og det var så nyt, at der ikke var lægeerklæringer på det her også.

- Den situation havde jeg ikke lige tænkt, at jeg skulle stå i allerede på første åbningsdag. Men folk har fundet ud af det nu, og så griner vi lidt af det sammen. For det er jo lidt fjollet, at folk kan sætte sig ved bordet og bare tage det af igen, fortæller Mathias Mørch Posborg-Ebenezerson.

Med de nye regler kræver det en justering af aftenen, hvis nattelivet skal kunne klare sig som hidtil.

- Det er mere et spørgsmål om, hvor meget man kan gå ind og ændre folks vaner, der ligger lidt gennemsyret i os. At tage ud og spise klokken 19.00 skal man måske gøre klokken 17.00 i stedet, hvis man skal nå en hel aften, som man kender den, fortæller Mathias Mørch Posborg-Ebenezerson.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce