cookie-og-privatlivspolitik
- Her på bagsiden af bygningerne er renoveringen også i gang. Det er også her, man finder det store, nu ryddede område, hvor der skal bygges nyt - men præcis hvad er ikke afgjort.

2

Billeder

- Her på bagsiden af bygningerne er renoveringen også i gang. Det er også her, man finder det store, nu ryddede område, hvor der skal bygges nyt - men præcis hvad er ikke afgjort.
Foto: Hans Gandrup

Guldborgsund

Nye tider ved historisk ejendom

Kendt bygningskompleks ved Torvet og strandstien i Marielyst er solgt. - Jeg er i tænkeboks. Lige nu står alle muligheder åbne, siger ejeren.
13. juni 2021 kl. 13:40 Af Hans Gandrup

MARIELYST Det bliver nye tider for en af Marielysts centrale og historiske ejendomme. Men præcis hvad de nye tider indeholder er ikke afgjort ...

- Jeg er i tænkeboks. Det kan blive noget med mindre fiskerhus-agtige bygninger til erhverv. Det kan blive boliger eller noget tredje eller en kombination. Jeg ved det helt ærligt ikke endnu.

Sådan lyder det fra Robert Bruun, nu ejer af bygningskomplekset omkring Tannhäuser ved Torvet og gangstien ned til stranden, mens han går og giver en hånd med ved blandt andet isætning af nye vinduer i det, der engang var diskotek.

Han har købt ejendommen af den mangeårige ejer Erik Olsen.

- Jeg bor jo i området, så man kan da hjælpe lidt, nu da der er travlt og mangel på håndværkere, griner Robert Bruun, der ejer en lang række ejendomme flere steder i landet og gennem en årrække også har erhvervet en række ejendomme i Nykøbing.

Annonce

På Marielyst ejer han og selskaber, han er medejer af, også flere andre ejendomme. Eksempelvis også Rutebilcaféen lige overfor Tannhäuser.

Pizzeriaet Tannhäuser fortsætter - og har i øvrigt netop fået frisket facaden op - og det gør også en række af de andre forretninger ud mod stien til stranden som eksempelvis Café Mynte og Daisy.

Til gengæld er der ikke håb om overlevelse for den stærkt medtagne del af komplekset, som tidligere husede spillehallen Las Vegas, der nu ligger ovre på den anden side af gangstien.

- Den del river vi ned, når vi er færdige med at bruge den til oplagring med mere. Lige nu gælder det om at få lavet en renovering, så bygningerne ser fornuftige og ordentlige ud her op til sæsonen. Det er tiltrængt, siger Robert Bruun midt på byggepladsen.

- Så må jeg se, hvad vi skal med arealet her bag Tannhäuser efterfølgende, tilføjer han.

Annonce

Grunden mod syd og øst har ligget hen med tæt bevoksning, noget byggeaffald og halvvæltede træer. Nu ligger den ryddet og klar - til et eller andet.

Området ved Tannhäuser lagde jord til de første tre sommerhuse på Marielyst. Bygget i 1908-1909 af Frederik Graae, manden bag "Marielyst Østersøbad"". Husene fik navne fra digteren Holger Drachmanns værker: Tannhäuser, Kitzwalde og Troldtøj, der var Graaes eget hus frem til hans død i 1938. Drachmann - der i øvrigt havde haft tilknytning til området som journalist tilbage fra stormfloden i 1872 - var en personlig nær ven af Graae.

Statuen af Frederik Graae står i øvrigt lige skråt over for Tannhäuser - over mod Højskolen Marielyst, som engang var Marielyst Østersøbad.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE