cookie-og-privatlivspolitik
Tonni og Gorm Andersen har leveret dette 16 kvadratmeter store anneks til en sommerhushave i Marielyst. Kunderne kan vælge mellem råhus, medbyg eller færdigbyg.

2

Billeder

Tonni og Gorm Andersen har leveret dette 16 kvadratmeter store anneks til en sommerhushave i Marielyst. Kunderne kan vælge mellem råhus, medbyg eller færdigbyg.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Nyt hus med kran over hækken

Lokalt byggefirma har overtaget Flexliving-koncept og bygger skræddersyede ekstra kvadratmeter.
17. august 2019 kl. 14:40 Af Birgitte Grønning

Annonce

IDESTRUP På torsdag får en teenagedreng i Kastrup sit eget hus i forældrenes have.

Fra morgenstunden ruller en blokvogn fra Falster mod hovedstaden for at levere det sorte træhus på 24 kvadratmeter.

Når vognen er fremme, mødes huset med en kran af den velvoksne størrelse, som løfter det på plads bag hækken.

- Det skal løftes 35 meter ind over det eksisterende hus på grunden, så det er tungen lige i munden. Men derfra mangler der bare seks skruer og tilslutning af vand og strøm, så er teenageren flyttet "hjemmefra" i haven, fortæller tømrer Tonni Andersen fra Kihl's Byggefirma i Idestrup.

Han og Gorm Andersen overtog sidste efterår konceptet Flexliving og producerer nu skræddersyede, modulbyggede huse i en hal i Schillers Maskinfabrik i Nykøbing.

Husene leveres overalt, hvor folk mangler ekstra kvadratmeter - som for eksempel anneks, gæstehus, kolonihavehus eller atelier.

Og det behov er ifølge tømrerne stærkt stigende.

- Det var ikke et koncept, der kunne sælges for 10 eller 20 år siden. Men folk får flere og flere individuelle behov, der skal opfyldes. Flere skal have egne værelser, og færre gider at have familien fra Jylland boende i stuen en hel uge. De kan nemt få flere og mere private kvadratmeter på denne måde, fortæller Gorm Andersen.

Flexliving leverer som udgangspunkt løsninger fra 12 til 57 kvadratmeter, men andre størrelser kan aftales.

Kvadratmeterprisen ligger omkring de 10.000 kroner, og det gør konceptet efterspurgt i hovedstadsområdet, har tømrerne i Idestrup erfaret.

- De har jo så svinedyre kvadratmeter derinde, så for mange er det en billig løsning, hvis de for eksempel skal bruge ekstra kvadratmeter i tre-fire år, inden børnene flytter hjemmefra. Så slipper de for at få klasket en grim tilbygning på patriciervillaen, som de ikke har brug for mere, når børnene er flyttet. Vores hus kan de sælge i Den Blå Avis igen. Det er bare at fjerne de seks skruer og ringe efter en kran, fortæller Tonni Andersen.

Han bygger husene i samarbejde med andre lokale håndværkere som Thyges VVS, IFA Tagdækning, Idestrup El og Garant Gulve.

Efterspørgslen på de fleksible små huse, der også sparer bygherre og naboer for byggelarm og -rod, kommer ifølge Tonni Andersen fra hele landet.

For nylig kom der også en henvendelse fra en potentiel kunde på Bornholm. Den måtte Kihl's Byggefirma dog takke pænt nej tak til.

- Vi skal lige tænke over, hvordan vi får huse roet til Bornholm, griner Gorm Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce