Annonce
Guldborgsund

Nyt palæprojekt søger opbakning

Her mellem de røde afmærkningspæle kommer der forhåbentlig til at opstå en sidebygning til tårnet i baggrunden, og så vil det samtidig give plads til undervisning, koncerter, foredrag og meget andet godt i det, der, udover at blive en tro kopi af sidebygningen til Det Gule Palæ, også bliver til et multihus ifølge planerne. Men først skal der findes både frivillig og økonomisk opbakning til at fortsætte historien om det, der i de senere år har udviklet sig til noget af en turistmagnet hos Gedser Remise. Foto: Jan Knudsen

Efter flere afslag fra fonde søges lokale sponsorer.

GEDSER Et multihus, Det Gule Palæ og et coronatræt projekt. Det er dele af samme fortælling, som formanden for Olsen Banden Fanklub DK, Rune Holm Clausen, gerne uddyber på en kold tur til Gedser Remise.

Mellem skinner og lokomotiver finder også formand for Bevaringsforeningen Gedser Remise, Finn Rasmussen, vej denne søndag og går med på turen op i det tårn, han selv har lagt så mange timer i at renovere.

Formand for Olsen Banden Fanklub DK, Rune Holm Clausen (til venstre) arbejder for at skaffe midler, så Finn Rasmussen og Gedser Remise-folkene kan gå i gang med fundament og skinner inden næste etape med at opføre selve sidebygningen til Det Gule Palæ. Foto: Jan Knudsen

Blev måske lidt for kække

Det var som bekendt for de fleste lokale læsere Olsen-Banden fans og jernbane-entusiaster, der med økonomisk støtte fra fonde og sponsorer reddede kommandoposten "Det Gule Palæ", som er kendt fra filmen "Olsen Banden på sporet". Tårnet blev i 2016 flyttet fra København til jernbanemuseet i Gedser og efter renovering indviet i 2017.

- Det var en kæmpe succes, og vi fik held med mange ansøgninger til fonde. Vi blev måske lidt for kække, da vi tænkte, at vi søger A.P. Møller Fonden igen og denne gang om det fulde beløb på 3,5 millioner kroner til vores projekt med sidebygningen til tårnet fra Det Gule Palæ, indleder Rune Holm Clausen.

Men denne gang blev det til et nej fra den fond, som ellers støttede godt op om projektet, der førte til indvielsen af tårnet til Det Gule Palæ tilbage i 2017. Og flere "nej'er" fulgte til det, som er mere end en tro kopi af den gamle sidebygning.

- Tanken er at skabe et multihus med café. Og hvis man tager klapbordene væk, er det også hensigten at kunne rumme 120-160 mennesker i multihuset, som vil kunne bruges til alt fra koncert til foredrag, undervisning og meget andet, tilføjer formanden, der meget gerne vil i gang med at lave fundamentet til sidebygningen.

Det gælder - også selvom ildsjælene endnu ikke er i mål med økonomien til hele bygningen.

- Vi leder efter én eller flere lokale entreprenører, som kan hjælpe og gerne via et sponsorat. Måske projektet kunne deles op på flere entreprenører, så én kom og gravede fundamentsrenden, et betonfirma donerede betonen, der skulle hældes i, og et murerfirma lavede kantblokkene, håber Rune Holm Clausen.

Formanden håber også på at kunne sænke etableringsudgifterne væsentligt, hvilket vil gøre det nemmere for fonde at donere resten af beløbet. Ikke mindst hvis de kan se et fundament og færdige spor.

Her viser Finn Rasmussen et par af de nye flotte porte hos Gedser Remise frem. Foto: Jan Knudsen
  • Her mellem de røde afmærkningspæle kommer der forhåbentlig til at opstå en sidebygning til tårnet i baggrunden, og så vil det samtidig give plads til undervisning, koncerter, foredrag og meget andet godt i det, der, udover at blive en tro kopi af sidebygningen til Det Gule Palæ, også bliver til et multihus ifølge planerne. Men først skal der findes både frivillig og økonomisk opbakning til at fortsætte historien om det, der i de senere år har udviklet sig til noget af en turistmagnet hos Gedser Remise. Foto: Jan Knudsen
  • Formand for Olsen Banden Fanklub DK, Rune Holm Clausen (til venstre) arbejder for at skaffe midler, så Finn Rasmussen og Gedser Remise-folkene kan gå i gang med fundament og skinner inden næste etape med at opføre selve sidebygningen til Det Gule Palæ. Foto: Jan Knudsen
  • Her viser Finn Rasmussen et par af de nye flotte porte hos Gedser Remise frem. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Efter flere forsinkelser: 30 millioner dyrt projekt kan endelig begynde

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Efter flere forsinkelser: 30 millioner dyrt projekt kan endelig begynde

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

Vejret

Lavtryk og regn besøger Danmark i påskedagene