cookie-og-privatlivspolitik
I Nysteds gamle rådhus håbes der på, at et moderne sundhedshus blandt andet vil kunne fastholde og rekruttere kompetente fagpersoner og i særdeleshed praktiserende læger.
I Nysteds gamle rådhus håbes der på, at et moderne sundhedshus blandt andet vil kunne fastholde og rekruttere kompetente fagpersoner og i særdeleshed praktiserende læger.
Foto: Arkiv

Guldborgsund

Nyt sundhedshus, løft til lægehus og flere læger

Man håber med ansøgningen, at man kan tiltrække yderligere to praktiserende læger.
22. april 2019 kl. 10:18 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

ØSTLOLLAND En etablering samt en modernisering af to lægehuse i henholdsvis Nysted og Sakskøbing er på dagsordenen hos Guldborgsund Kommunes social-, sundheds- og omsorgsudvalg 23. april. Her skal udvalgsmedlemmerne orienteres om, at kommunen nu står bag en ansøgning om 359.000 kroner til renovering af eksisterende lokaler i lægehuset i Sakskøbing, hvor der også bidrages med en egenfinansiering på 70.000 kroner.

Af ansøgningsmaterialet fremgår det, at man ønsker en modernisering af lægehuset for at sikre, at der også i fremtiden kan drives et lægehus i byen og for at sikre, at lægehuset fremstår attraktivt. Man håber med ansøgningen, at man kan tiltrække yderligere to praktiserende læger til lægehuset, som der fysisk er plads til. Endelig er det indeholdt i ansøgningen, at lægehuset gøres mere handicapvenligt.


Nyt sundhedshus

I Nysted er der også skabt et samarbejde om en ansøgning på godt 25 millioner kroner til en etablering af et moderne sundhedshus i den bygning, hvor det tidligere Nysted Rådhus havde til huse. Sundhedshuset skal danne rammerne for en nytænkende og nyskabende form for samarbejde mellem forskellige faggrupper og aktører inden for det nære sundhedsvæsen. Sundhedshuset skal også samtidig fungere som hjemsted for det lokale foreningsliv foruden at rumme et folkekøkken drevet af lokale med en tilknyttet diætist.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce