cookie-og-privatlivspolitik
Tømrer og snedkerfirmaet Pilemand var tirsdag i gang med at rejse det nye vartegn.
Foto: Anders Knudsen

Guldborgsund

Nyt vartegn til Marielyst

Det har været forsinket af Vejdirektoratet og politiet, men nu står det der.
15. oktober 2021 kl. 08:10 Af Anne Katrine Petersen

MARIELYST Det ligner noget, mange vil genkende. Et nyt vartegn for Marielyst blev tirsdag sat op ved Marielyst Strandvej, lige når man er drejet fra ved Gedser Landevej. Det er sort og trebenet og leder hurtigt tankerne hen på udsigtstårnet på Marielyst Torv. Inden længe får det følgeskab af nogle blomsterkummer. Men hvorfor har man rejst dette vartegn over Marielyst her?

- Det kom sig faktisk af, at vi havde fået en del henvendelser eller klager, fordi feriegæsterne syntes, det ikke var tydeligt, at man faktisk ankom til Marielyst. Men det er efterhånden nogle år siden, vi besluttede, at der skulle et nyt vartegn til, fortæller Peter Bring Larsen, formand for teknik-, miljø- og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune.

Marielysts nye vartegn er nemlig blevet forsinket.

- Vi havde forskellige planer oppe at vende, der ikke fungerede. Vi havde også en anden placering tættere ved Væggerløse i tankerne, men vi fik afslag på det både af politi og Vejdirektoratet. Derfor har det taget noget længere tid, end vi havde regnet med, lyder det.


En frygtelig proces

Og selvom man nu er kommet i mål, er det ikke en proces, Peter Bring Larsen husker som en sejr.

Annonce

- Det har været en alt for lang og frygtelig proces. Når først myndighederne skal ind over, går det desværre ofte lidt i stå, siger han og uddyber:

- Vi har også set det i forhold til badebroen. Her var det Kystdirektoratet, der nægtede at give tilladelse til opførslen på grund af kystbeskyttelsesloven og strandbeskyttelseslinjen. Det er endt med, at vi har fået tilladelsen. Den kom 26. marts, men så følger en klagefrist, og så kunne vi ikke nå det i år, siger formanden, der antyder, at badebroen forhåbentlig vil blive sat op i løbet af foråret.

- Det er i hvert fald aftalt og besluttet, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE