cookie-og-privatlivspolitik
Horbelevs gamle plejecenter blev købt af kommunen for at blive indrettet til center for hjerneskade-rehabilitering, man fandt imidlertid ud af, at det var for lille til denne brug.
Horbelevs gamle plejecenter blev købt af kommunen for at blive indrettet til center for hjerneskade-rehabilitering, man fandt imidlertid ud af, at det var for lille til denne brug.
Foto: Flemming Keith Karlsen/Arkiv

Guldborgsund

Nyttejob til 50 i tidligere plejecenter

Det gamle plejecenter i Horbelev bliver hurtigst muligt gjort klar til at rumme en ny indsats med straksaktivering af tilflyttere på overførselsindkomst.
19. december 2018 kl. 19:10 Af Lise Ravnkilde

HORBELEV Det gamle plejecenter i Horbelev skal fremover være base for en ny indsats for straksaktivering af folk på overførselsindkomst, der flytter til Guldborgsund Kommune.

Bygningerne bliver gjort klar til at rumme beskæftigelsesindsatsen i det nye år, så de bliver klar til, at det administrative personale kan flytte ind til april.

Beskæftigelsesudvalget leverer de ledige. Teknik, miljø og ejendomsudvalget ansætter to koordinatorer, der skal drive indsatsen.

De to medarbejdere skal sørge for, at 50 borgere på overførselsindkomst aktiveres i nyttejob.

Resten af det kommende personale ved straksaktiveringen i Horbelev, mentorer og administration, flytter fra rådhuset til plejecentret.

Annonce

Tilflyttere på kontanthjælp

De, der skal aktiveres i nyttejob, er primært folk på overførselsindkomst, der flytter til Guldborgsund Kommune fra en anden kommune. Det er folk, der er parate til at komme i arbejde.

Nyttejobbene skal være funktioner, der kan klares med forholdsvis kort introduktion til opgaven.

Det kommer typisk til at dreje sig om opgaver som renholdelse af veje, strande og grønne områder og mindre vedligeholdelsesopgaver indenfor Center for Teknik og Miljøs arbejdsområde.

- Det er ekstra opgaver. Ting, der ellers ikke ville blive lavet, forklarer formand for beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen (V).

Han finder, at nyttejob er en god mulighed for at gå fra offentlig forsørgelse til et ordinært job.

Annonce

- Samtidig sender det et tydeligt signal til tilflyttere om, at vi forventer, at de bidrager aktivt. Passiv forsørgelse er ikke en mulighed i Guldborgsund, siger Ole K. Larsen.

Det er udvalgsformand for teknik, miljø og ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen (G) enig i.


Til glæde for alle

- De opgaver, der bliver løst, kommer til at være til gavn og glæde for alle i kommunen. Det bliver en synlig indsats, hvor de borgere der kommer til at varetage de nye nyttejobs ikke vil være i tvivl om, at de gør en positiv forskel og yder en indsats, der gør en masse mennesker glade, siger Peter Bring-Larsen.

Han påpeger, at nyttejobbene i første omgang bliver at få styr på selve plejehjemmet og omgivelserne. Derefter er det tanken, at de skal ud i hele kommuen og løse opgaver.

Det bliver de to koordinatorer, der bestemmer, hvilke opgaver der skal løses af folk i nyttejob.

Annonce

En af de opgaver, der ligger klar fra første dag, er istandsættelse af plejecentret.

Dog vil en del af plejecentret blive sat i stand, inden de adminsitrative medarbejdere rykker ind 1. april-


Maksimalt 13 uger

Det er indtil videre planen, at en periode med et nyttejob maksimalt skal være 13 uger.

- Det er lidt en forsøgsordning, vi prøver os frem. Jeg kan måske selv være lidt i tvivl, om 13 uger er nok, forklarer Peter Bring-Larsen.

For ham handler det i høj grad om at hjælpe folk i arbejde.

Annonce

- Det vigtigste er at få folk videre i job. At give dem et lille skub, så de kan komme videre. Mange gange er det jo bare et lille skub, der skal til, så er ressourcerne der til at komme i job. Jeg håber meget, at vi kan hjælpe dem videre, siger han.

Og understreger, at det er en meget vigtig pointe, at det er ekstra opgaver, nyttejobbene skal løse.

Det er ikke noget, der vil gå ud over de opgaver, de fastansatte i Vej og Park løser.


1,5 millioner kroner

Der er afsat 1,5 millioner kroner til drift og start af nyttejobordningen.

Nyttejobs er primært tiltænkt personer, der modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse, og som vurderes at være jobparate eller parate til at tage en uddannelse.

Annonce

Guldborgsund Kommune købte i sin tid det gamle plejecenter i Horbelev for at indrette et center for hjerneskade-rehabilitering.

Man fandt efterfølgende ud af, at plejecentret ikke opfyldte de fysiske krav til et sådant center.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE