cookie-og-privatlivspolitik
Efter en udstykning lå stille i mange år, gik der sidste år et sandt byggeboom i gang, og nu er processen om en ny børneinstitution i gang.
Foto: Arkivfoto Anders Knudsen

Guldborgsund

Øget bosætning udløser ny daginstitution

Et tidligere budgetforlig er blevet fundet frem og udvalg arbejder videre med at bruge 30 millioner på ny institution.
21. september 2021 kl. 07:59 Af Margit Olsen

Der er så stor interesse for at bo i Sundby-området at Guldborgsund Kommune nu vil kigge nærmere på befolkningsprognosen, for at se på behovet for en ny børneinstitution.

Det er især børnefamilier der flytter til området, som ligge i den nordlige del af Sundby tæt ved Middelaldercentret. I området har man det seneste år oplevet, at byggegrunde, som for en del år siden blev udstykket af Det Classenske Fideicommis, pludselig er blevet vældig populære og et byggeboom gik i gang.

Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i kommunen har nu besluttet, at der skal udarbejdes en ny befolkningsprognose for området, inden det besluttes, hvad en ny dagsinstitution skal rumme, og hvor den skal placeres..

Byrådet i Guldborgsund Kommune har i et tidligere budgetforlig afsat 30 millioner kroner til en ny daginstitution i Sundby.

Den befolkningsprognose for området, der var gældende ved projektets start, er sandsynligvis ikke længere retvisende, mener Børn, Familie og Uddannelsesudvalget, som har besluttet, at der skal laves en ny befolkningsprognose, der tager højde for den øgede bosætning, der er i Sundby-området lige nu.

Annonce

- Vi glæder os utrolig meget over, at der er så stor interesse for at bosætte sig i Sundby-området. Der er ingen tvivl om, at vi er med til at skabe yderligere bosætning i området, fordi vi er i gang med at bygge Danmarks første permanente svanemærkede folkeskole. Vi oplever især, at det er attraktivt for børnefamilier at bosætte sig i området, og det er vi naturligvis rigtig glade for, siger Simon Hansen, som er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

- Vi vil meget gerne være på forkant med denne positive udvikling i bosætningen ved at få lavet en ny befolkningsprognose, så der bliver taget højde for den del, inden vi skal tage stilling til, hvordan en ny daginstitution i Sundby skal se ud, hvad den skal rumme og hvor den skal placeres.

Siden januar har en styregruppe, der består af dagtilbudslederne fra de tre dagtilbud i Sundby-området, centerchefen i Børn & Læring samt en leder og en projektleder fra Bygge & Anlæg, arbejdet med at vurdere mulighederne for en ny daginstitution i Sundby i forhold til størrelse, beliggenhed med mere.

Processen frem mod en ny institution er nu i gang. I maj afholdte styregruppen et dialogmøde med forældrene i området. I juni var styregruppen på en inspirationsrundtur til nybyggede daginstitutioner på Sjælland.

Den endelige vedtagelse af et nyt byggeri vil blive indstillet til byrådet, så snart befolkningsprognosen er færdig og bearbejdet.

Annonce

Læs også artiklen "Byggesucces og kritik for nøl"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE