cookie-og-privatlivspolitik
Ole Garde (Her med hustruen Marianne) vil ikke agere politi overfor kunderne. Arkivfoto
Foto: Fl.Keith Karlsen

Guldborgsund

Ønsker ikke at kontrollere coronapas

Lukker ikke som planlagt restaurant op, fordi man ikke vil agere kontrollør.
07. april 2021 kl. 21:40 Af Kim Møller Pedersen

NYSTED Først var der udsigt til en stor genåbningsfest. Så var der meldinger om en aflysning, og nu bliver det måske alligevel til en lille åbningsfest 21. april i Adelgade 40-42 i Nysted. Her - i Det Gamle Pakhus - var der ellers ved at blive kørt omkring 15 personaler i stilling til sommerens store rykind ovenpå en meget lang periode med store corona-udfordringer. Men så kom den helt store udfordring.

- Vi kan ikke stå med ansvaret for at tjekke vores gæsters coronapas. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Vi havde planlagt at åbne med en stor fest i restauranten 21. april for udendørs servering i vores 7.000 kvadratmeter store have, men sådan som tingene er nu, kommer det ikke til at ske. Vi udelukker ikke, at der bliver en genåbningsfest, men det bliver så kun en lille én, fortæller Ole Garde fra Det Gamle Pakhus.


Følger forhandlingerne

Ole Garde følger naturligvis tæt med i de forhandlinger, der stadig pågår omkring genåbningen af den udendørs servering på landets restauranter. Brancheorganisationen Horesta er naturligvis inde over, mens landets restauranter - herunder også i Nysted - deltager i den løbende debat. Folketinget har som bekendt vedtaget, at restauranter kan genåbne 21. april for udendørs servering og fra 6. maj også for indendørs servering.

Vilkårene, der skal åbnes under, er der stor uenighed omkring. Ole Garde mener ikke, at en restaurant som Det Gamle Pakhus har en chance for at servicere spisende gæster og samtidig agere kontrollanter af folks coronapas.


Klar til 110 gæster

Ved åbningen 21. april var det planen, at restauranten i Adelgade skulle have plads til omkring 110 mennesker på terrasserne ned mod søen. Halvdelen af terrasserne vil være overdækkede og opvarmede.

Annonce

- På grund af vejret blev arbejdet med terrasserne udskudt, og nu satser vi på, at det bliver i den kommende weekend, at arbejdet går i gang, fortæller Ole Garde.

Det Gamle Pakhus holder p.t. en pause, mens der ventes på svar på, om restauranten skal kontrollere gæster for coronapas. Vil man i øvrigt vide mere om Ole Gardes eksempler på de udfordringer, som coronapas-kontrollen fører med sig i restauranten, kan man klikke ind på detgamlepakhus.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE