cookie-og-privatlivspolitik
Jo yngre spillerne er, når de starter til håndbold, jo bedre kan de nå at blive, påpeger NFH-formand Lasse Kok (til venstre). Således kan der komme flere turneringssejre, som det daværende u10-pigehold her i Haribo Cup for nogle år siden.

2

Billeder

Jo yngre spillerne er, når de starter til håndbold, jo bedre kan de nå at blive, påpeger NFH-formand Lasse Kok (til venstre). Således kan der komme flere turneringssejre, som det daværende u10-pigehold her i Haribo Cup for nogle år siden.
Foto: Privat/arkiv

Guldborgsund

Oplever stor tilgang blandt de yngste spillere

Tiltrækning af helt unge medlemmer prioriteres yderligere fremover i håndboldklub.
29. oktober 2020 kl. 14:50 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Mange flere små fødder sjutter rundt på trægulvet i hallen, når NFH's ungdomsspillere trænere, end der plejede at gøre.

Der har nemlig været en anseelig vækst i antallet af unge medlemmer i klubben de senere år, fortæller formand Lasse Kok.

- Vi har været heldige, at der er kommet en del flere mindre medlemmer på u7, u8 og u9-årgangene, og det er meget positivt. Der er kommet omkring 40 nye i de grupper dernede, siger han.

Håndboldklubben har i alt 330 medlemmer, hvoraf 80 spillere gør sig på de tre årgange, og dermed er der tale om en fordobling af spillere i løbet af få år.

Og det er ikke en tilfældighed, at klubben har set den tilgang, påpeger formanden.

- Det er noget, vi har prioriteret at gøre noget ved, de grupper, for at få dem til at gå til håndbold i en tidlig alder. De dyrker sporten i længere tid og bliver derfor dygtigere, og så er det nemmere at fastholde dem, når de starter i den alder i stedet for som 14-15-årige, hvor der er mere frafald, siger han og fortsætter om succesen:

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, for det gør også, at vi på den længere bane gerne skulle øge medlemstallet, siger han.

Klubben har også et tilbud til de alleryngste mellem to og fem år. Her kommer 40 børn og hygger sig hver lørdag.

- Det er noget, vi gør mere ved de kommende år, siger formanden om fokusområdet.

Han kan glæde sig over den gode nyhed i en bøvlet coronatid, der har betydet, at klubben måtte aflyse arrangementer som bankospillet, hvilket koster indtægter. Det giver mindre råderum, men der er noget andet, Lasse Kok gruer mere for.

- Det, vi frygter mest, er, at vi mister medlemmer på den anden side (af coronavirussen, red.), at de, hvis de ikke kan dyrke deres sport, så smutter. Det har vi ikke oplevet endnu, og vi forsøger også at gøre mange forskellige ting for medlemmerne som at tilrette, så man kan træne lidt og gøre ting internt på holdene også, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce