cookie-og-privatlivspolitik
Køkkenet er ikke af allernyeste dato. Men det bliver det snart.

2

Billeder

Køkkenet er ikke af allernyeste dato. Men det bliver det snart.
Foto: Andreas Johansen

Guldborgsund

Over to millioner til at forvandle skolekøkken

Køkken med over 30 år på bagen skal genopfriskes gevaldigt.
25. februar 2021 kl. 20:50 Af Andreas Johansen

VÆGGERLØSE Klokken ringer, som den har gjort så mange gange før, men mængden af glade børn, der vil nyde de forårsagtige temperaturer i luften, er noget mindre end vanligt, da Sydfalster Skole som alle andre skoler er delvist nedlukket.

Det havde vist egentlig været et ret praktisk tidspunkt at gennemgå et milliondyrt renovationsprojekt, men hvem ved, hvad der dikteres fra Christiansborg næste gang.

Guldborgsund Kommune har lige besluttet, hvilke projekter der skal modtage første del af en pulje på i alt 25 millioner kroner, og her fik Sydfalster Skole altså det allerstørste beløb - hele 2,1 million kroner.

Pengene skal bruges på at renovere skolens madkundskabslokaler, der ganske rigtigt ikke er af allernyeste dato. Der er behov for noget bedre.

- Helt konkret er det skolekøkken så gammelt og dårligt indrettet, at der skal tænkes helt nyt. Der er for eksempel mange små, lidt uhensigtsmæssige opbevaringsrum, så al den slags skal rives ned, og der skal tænkes i helt andre baner, lyder det fra Stine Friis, skoleleder på Sydfalster Skole.

Annonce

Nu går hele den bureaukratiske proces i gang med at få sådan et millionprojekt til at gå fra tegnebrættet til noget, eleverne kan bruge.

Men skolekøkkenet er faktisk ikke bare noget, der kun er tiltænkt skolens elever. Hele byen skal, hvis det står til Stine Friis, have gavn af lokalerne.

- Vi vil gerne have lokale foreninger med indover projektet. Vi plejer at invitere dem indover processen, så vi hører de lokale foreninger om, hvad de gerne vil have - så de bliver en del af projektet, for det er vigtigt, at det er noget, de kan se dem selv i. Om det bliver møder ude i virkeligheden eller på nettet, det må tiden vise, lyder det fra skolelederen.

Men planen er ikke, at projektet slutter her. Drømmen er også, at der senere kan tilføjes et udendørskøkken til skolen.

- Vi arbejder på at søge om tilskud til at lave et udekøkken - et grillområde, der kan bruges af alle her i byen, forklarer Stine Friis.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE