cookie-og-privatlivspolitik
Fem af sommerhusene står klar, de resterende fem er i forskellige stadier af byggeriet.
Fem af sommerhusene står klar, de resterende fem er i forskellige stadier af byggeriet.
Foto: Ingrid Riis

Guldborgsund

Overraskede over drejning

Flere sommerhusejere forventede en endelig afgørelse om poolhusene.
25. februar 2021 kl. 06:24 Af Andreas Johansen

BØTØ Overraskelse er fællesbetegnelsen for de følelser, der ramte flere af de prominente sommerhusejere i Marielyst Ferieby, da de mandag fandt ud af, at det endelige slag om de 10 poolhuse, der har stået på siden 2019, ikke ville blive endeligt afgjort som ventet på et møde i teknik, miljø og ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune.

Forventningen var ikke bare, at beslutningen ville blive taget på dagen - både formanden for bestyrelsen i Marielyst Ferieby, Mikael Joen Jakobsen, og tidligere formand og sommerhusejer Knud Brusgaard Nielsen havde en forventning om, at sagen ville ende med en godkendelse.

Begge blev taget på sengen, da Venstres Lis Magnussen stemte imod en godkendelse af dagsordenen med argumenter om, at sagen ikke blev belyst grundigt nok.

- Jeg forstår ikke, hvordan der pludselig kom en modstand mod dagsordenen. Men jeg er da glad for det, var reaktionen fra Knud Brusgaard Nielsen.

- To ting rammer mig, da jeg får nyheden - blev forbavset for det første. Det betyder jo, der var et flertal mod formanden, som på forhånd har godkendt dagsordenen. Og at det så var Venstre, der stak den lille kæp i hjulet, det overraskede mig, forklarede Mikael Joen Jakobsen.

Annonce

Nu går der altså knap fire uger, inden beslutningen igen skal vendes politisk på et møde i samme udvalg 15. marts.

Mikael Joen Jakobsen kalder oplevelsen frustrerende.

- Vi er frustrerede. Hvis kommunen bare kører beslutningen igennem, selv om Planklagenævnet er uenig, så kan kommunerne jo gøre noget, som for os andre som borgere ville være ulovligt. Hvad er en lokalplan så værd? Det kan simpelthen ikke være meningen med planlovgivningen, at man bare kan omgå den. Der er en borgerbeskyttelse i, at planloven eksisterer - der er nogle ting, man kan regne med som borger. Det er den, man som borger læner sig op ad, når man kigger på sine omgivelser og overvejer, om man vil købe et hus eller et sommerhus i et område. Jeg synes, politikerne er på en farlig kurs. I mange kommuner er man klar til at bøje lovgivningen, så snart ordet turisme bliver hvisket, lyder udmeldingen fra Mikael Joen Jakobsen.

Læs også artiklen: "Det skal ikke hastes igennem"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE