cookie-og-privatlivspolitik
Indehaveren af Dhaba på Torvet, Enayatullah Safi, har travlt med at skabe så mange udendørs siddepladser som muligt inden onsdag.
Indehaveren af Dhaba på Torvet, Enayatullah Safi, har travlt med at skabe så mange udendørs siddepladser som muligt inden onsdag.
Foto: Anders knudsen

Guldborgsund

På jagt efter flere borde til genåbning på onsdag

Med kort varsel kan Dhaba og andre restauranter servere udendørs uden coronapas. Genåbning giver efterspørgsel hos Ebbes Teltudlejning
19. april 2021 kl. 12:21 Af Birgitte Grønning

FAKTA
På onsdag 21. april stiger det indendørs forsamlingsforbud fra de nuværende 5 til 10.
6. maj stiger det videre til 25 personer. 21. maj må man samles 50 personer, og 11. juni 100 mennesker indendøre.
Det udendørs forsamlingsforbud hæves på onsdag fra 10 til 50,
6. maj er det 75, 21. maj stiger det til 100, og det bliver afskaffet 11. juni.
 
På onsdag 21. april bliver det også muligt at få serveret mad og drikke indendørs, hvis man bestiller bord og har et coronapas.
Har man ikke et coronapas, kan man få serveret mad og drikke udendørs. Seneste udskænkning er klokken 22, og der er lukket mellem klokken 23 og 05.
Indendørsservering kan åbne med et arealkrav på to kvadratmeter for siddende servering og fire, hvis der ikke "i det væsentlige" siddes ned.

NYKØBING Onsdag 21. april er en dag, der lyser op i kalenderen hos restauranter og caféer. Det er dagen, hvor de må åbne for servering både ud og inde.

Ude var ventet, men den indendørs genåbning - med bordbestilling, afstand og coronapas - er en nyhed, der kom fra forhandlingslokalerne på Christiansborg natten til fredag.

Og det har givet travlhed blandt andet hos restauranten Dhaba Kitchen på Torvet i Nykøbing.

- Det er kort varsel, og det kræver, at vi løber meget stærkt lige nu. Men vi er bare glade for at komme i gang igen, så det er okay, fastslår indehaver af Dhaba, Enayatullah Safi og tilføjer:

- Men det er jo ikke helt optimalt med de restriktioner, der stadig følger med. For eksempel forhindrer kravet om bordbestilling og coronapas, at man spontant tager en ekstra ven eller søster med ud at spise. Så vi mister stadig en del kunder, konstaterer Enayatullah Safi.

Annonce

Han var fredag formiddag i færd med at regne på kvadratmeter indendørs og tælle udendørs siddepladser op.

For nyt er det også med den seneste politiske aftale om corona-genåbningen onsdag, at kunderne kan få serveret mad og drikke udendørs uden det coronapas, der ellers var lagt op til.

- Vi har en del pladser til udendørs servering, men jeg er i gang med at regne på, hvordan vi kan få plads til flere. Og så skal vi nok ud at skaffe dem, forudser han.


Toiletvogne og cykelhegn

Et af de steder, der kan levere den slags udstyr er Ebbes Teltudlejning på Nordre Ringvej. Her forventer indehaver Klaus Ebbe at få endnu mere travlt i den kommende tid.

Han forudser blandt andet, at skolerne får brug for flere af de toiletvogne, som han har 20-30 på lager af i butikken.

Annonce

Der er sandsynligvis også flere familier, der nu tør satse på at holde fest i haven, når studenterne springer ud til juni. Og så får de brug for telt og fadølsanlæg.

- Det er afgjort en god nyhed med mere genåbning, som kommer til at give de private fester et boost. De fleste konfirmationer er desværre allerede flyttet til august eller september, men mon ikke der bliver meget andet at fejre i mellemtiden, siger Klaus Ebbe.

Han har også under coronaen haft god gang i forretningen, og har ikke mærket økonomisk nedgang.

For der har for eksempel været brug for masser af de lave cykelhegn, der bruges til at adskille mennesker i køer. Og coronaen har også krævet besøgstelte på plejehjemmene og mange toiletvogne med god adskillelse af "gæsterne".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE