cookie-og-privatlivspolitik
Byporten blev kørt ned af en lastbil for tre et halvt år siden. Arkivfoto
Foto: Jan Knudsen

Guldborgsund

Påkørt byport nærmer sig genrejsning

Tilbud er for dyrt, men flere indhentes af Destination Sydfalster.
04. oktober 2021 kl. 11:24 Af Birgitte Grønning

GEDSER I påsken 2018 torpederede en lastbil det ene af tårnene i Gedsers byport ved indkørslen til byen via Gedser Landevej.

Kort efter var Gedser Bylaug, arkitekt Philip Rasmussen, der har tegnet byporten, og Guldborgsund Kommune enige om, at det var vigtigt at få genrejst "porten til Europa". Men intet er sket.

- Vi har talt med Vejdirektoratet, som melder, at de ikke vil genrejse byporten. Så nu sørger kommunen for, at den kommer op at stå igen. Vi er ved at sætte gang i processen og vil tage en dialog med de lokale foreninger om et samarbejde, sagde formanden for teknik-, miljø- og ejendomsudvalget, Guldborgsundlistens Peter Bring-Larsen, tilbage i 2018.

Her tre et halvt år senere ser en løsning ud til at nærme sig realiteten via penge fra en pulje tilknyttet "Destination Sydfalster".

En ansøgning fra Gedser Bylaug med et tilbud fra Philip Rasmussen på 175.000 kroner for genrejsningen er løbet ind hos styregruppen bag "Destination Sydfalster". Her er Peter Bring-Larsen også formand, og han vil stadig gerne bruge penge på at renovere byporten. Men ikke 175.000 kroner plus moms.

Annonce

- Det forekommer som et voldsomt beløb, så vi indhenter nu flere tilbud, vi kan tage stilling til på næste møde i styregruppen i januar. Det er en rigtig god idé at få renoveret byproten, men det er lidt for kostbart, som det ligger nu, mener han.

Når der en dag er fundet penge, og arbejdet sættes i værk, kræver lovgivningen, at byskiltet, der hidtil har siddet på soklen til byporten, flyttes.

Det er i mellemtiden blevet erstattet med lovmedholdelige byskilte ved indkørslen til byen. Det er også med i renoveringsplanen, at byporten skal flyttes lidt i forhold til vejen, fordi den står udsat. Når alt det er på plads, skulle den noget nedslidte og nedlagte indkørsel til byen og færgehavnen vende tilbage som et stykke arkitekttegnet kulturhistorie.


"Det forekommer som et voldsomt beløb" Formand for styregruppen bag Destination Sydfalster, Peter Bring-Larsen (L)

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE