cookie-og-privatlivspolitik
Det er sådan, de fleste kender Michael Sean Collins alias The Pancake Man. Men smilet er stivnet noget, efter at han har mistet sine stadepladser i Nykøbing og Marielyst.
Det er sådan, de fleste kender Michael Sean Collins alias The Pancake Man. Men smilet er stivnet noget, efter at han har mistet sine stadepladser i Nykøbing og Marielyst.
Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Guldborgsund

Pandekagemand utilfreds: Har mistet sin stadeplads

Michael Sean Collins, også kendt som The Pancake Man,
er blevet offer for en politisk beslutning i kommunen.
02. juli 2020 kl. 06:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

NYKØBING/MARIELYST Igennem flere år har Michael Sean Collins og hans lille pink salgsvogn været en velkendt del af gadebilledet i både Nykøbing og Marielyst. Men sådan bliver det ikke i år - i hvert fald ikke i samme omfang.

The Pancake Man, som han kalder sig, har nemlig mistet de to stadepladser, kommunen har haft tildelt ham i Jernbanegade ved Jyske Bank i Nykøbing og ved strandstien i Marielyst.

I stedet er han blevet tilbudt at være en del af torvehandlen om onsdagen og om lørdagen, men det er han ikke meget for.

- Jeg forstår ikke, hvorfor de to stadepladser, jeg havde, er blevet fjernet. Jeg kunne godt stå nede ved Torvet eller Lilletorv, men der står i forvejen ostehandleren og flere store fiskevogne, og jeg er bange for, at jeg og min personlige del vil forsvinde, hvis jeg skal stå mellem de store vogne.

- Jeg ved, at de andre butikker i gågaden var glade for, at jeg var der, fordi jeg holdt på kunderne i området. Jeg føler, at jeg er meget populær, både på grund af pandekagerne og den atmosfære, jeg tilfører byen, siger Michael Sean Collins og tilføjer, at det føles, som om hans forretning mere eller mindre er blevet lukket ned.

Det hele bunder i et nyt regulativ, som kommunen indførte i slutningen af marts, mens coronakrisen var det helt store samtaleemne landet over. Idéen var at skabe mere liv i torvehandlen rundt om i kommunens større byer.

Der er tale om en politisk beslutning, som ifølge formanden for teknik, miljø og ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen (G), blev truffet for at hjælpe den pressede lokale detailhandel.

- Der er tale om et etårigt forsøg, som vi vil tage op at evaluere, når året er omme, fortæller han.

Sagsbehandler i kommunens Park og Vej-afdeling, Charlotte Bonde Wiberg, forklarer, at man i forbindelse med inførelsen af det nye regulativ ikke ønskede at have stadepladser placeret rundt i byen, og for at kunne administrere det er man nødt til at tage alle over en kam.

Michael Sean Collins er stadig skuffet.

- Jeg kunne jo også tage til Næstved eller København, men det synes jeg vil være synd. Jeg startede jo i Nykøbing, og jeg bor i Horbelev, slutter han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce